Афера століття чи порятунок фінансової системи: чим є націоналізація «Привату»? Опитування

Афера століття чи порятунок фінансової системи: чим є націоналізація «Привату»? Опитування
Фото Avizinfo.com.ua

Кому, на вашу думку, вигідна зміна власника фінустанови?

Найбільший банк країни буде націоналізовано. Таке рішення прийняв увечері 18 грудня уряд України.

Власником 100% акцій банку стане держава в особі Міністерства фінансів. Президент Петро Порошенко вранці 19 грудня запевнив громадян у безперебійному функціонуванні фінустанови та збереженні коштів його клієнтів. У свою чергу глава Національного банку Валерія Гонтарева переконує, що зміна власника «Привату» жодним чином не позначиться на курсі гривні. Вона наголосила, що обсяг резервів Нацбанку на сьогодні становить 15,5 млрд доларів, чого достатньо для згладжування коливань курсу гривні.

Крім того, вже відомо, що Приватбанк очолить колишній міністр фінансів та один із топ-менеджерів банку у 1990-х роках Олександр Шлапак.

Наразі в центральному офісі Приватбанку у Дніпрі перебуває понад 100 співробітників Фонду гарантування вкладів і НБУ, які організовують передачу банку державі. Уряд виділяє гроші з державного бюджету для стабілізації Приватбанку. Після стабілізації банк буде продано.

Президент ЄБРР Сума Чакрабарті заявив про рішучу підтримку рішення уряду України про націоналізацію Приватбанку. Водночас експерти, коментуючи подію, зауважують, що заплатити за націоналізацію «Привату» доведеться громадянам із власної кишені.

Власне  ставлення до націоналізації найбільшого банку країни можна висловити, взявши участь в опитуванні: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: