Відомий банкір порахував, у скільки обійдеться націоналізація «Привату» пересічному українцю

Відомий банкір порахував, у скільки обійдеться націоналізація «Привату» пересічному українцю

Хто зрештою платитиме за це свято життя? Тільки ми чи Ігор Валерійович теж тисяч п'ять гривень виділить? – Деркач

Добре, що Приватбанк нарешті націоналізували. Таку думку у себе на сторінці у Facebook висловив відомий банкір Олександр Деркач.

 

«Вже добре що це нарешті сталося. Незважаючи на великі круглі очі менеджерів банку, які «дізналися» про це вчора в 22:20 по радіо, весь банківський ринок був у темі мінімум з початку літа. Терміни «події» переносилися з тижня на тиждень і з місяця в місяць. Тривали торги, боялися прийняти рішення або щось інше, ми можемо тільки здогадуватися. А діра тим часом збільшувалася», – зазначив він.

За словами Деркача, правильно, що держава стала власником на 100%, а не на 75% акцій банку. «Чомусь мені важко собі уявити збори акціонерів разом із паном Коломойським. Є приклади», – написав він.

Бізнесмен також схвалив кандидатуру Олександра Шлапака на посаду глави фінустанови. «Шлапак – дуже непогана кандидатура на банк. Починав у «Приваті», був міністром, главою казначейства, заступником голови Нацбанку. Він самостійна і чесна людина. Знаю його 30 років. Для мене це знак – банк усе-таки збиратимуть докупи, а не дерибанитимуть», – додав він.

Водночас Деркач вважає, що за націоналізацію Приватбанку доведеться заплатити громадянам: «Відкритим залишається одне маленьке питання. Хто в підсумку буде платити за це свято життя. Тільки ми чи Ігор Валерійович теж тисяч п'ять гривень виділить?»

Із Деркачем погоджується й інший експерт, Віктор Таран, пише УНН. Він також вважає, що тягар з фінансування переведення банку у державну власність ляже на українців. «Ми повинні розуміти що ціна питання – понад 100 млрд грн, якщо не помиляюсь – 116 млрд грн, цю суму ми всі з вами заплатимо із власної кишені, адже немає бюджетних грошей, це наші гроші, це додаткове навантаження на бюджет», – вважає Таран.

Нагадаємо, ввечері 18 грудня уряд України схвалив рішення про націоналізацію Приватбанку

Передбачається, що держава в особі Міністерства фінансів України стане власником 100% акцій банку. Вона гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів.

Приватбанк очолить колишній міністр фінансів та один із топ-менеджерів банку у 1990-х роках Олександр Шлапак

Як повідомлялося, наразі в центральному офісі Приватбанку у Дніпрі перебуває понад 100 співробітників Фонду гарантування вкладів і Національного банку України, які організовують передачу банку державі.

Уряд виділяє гроші з державного бюджету для стабілізації Приватбанку. Після стабілізації банк буде продано.

Читайте також статтю «Главкома» «Торги йшли до останнього». Як забирали банк Коломойського»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: