Агенти Путіна в МОК. Розслідування

Агенти Путіна в МОК. Розслідування

Чотири з 15-ти членів виконкому МОК так чи інакше опинилися на боці Росії в допінговому конфлікті

Рішення Міжнародного олімпійського комітету щодо участі російських спортсменів в Олімпійських іграх виявилось половинним і нерішучим, ідеться у статті «Главкому».

Чотири з 15-ти членів виконкому МОК так чи інакше опинилися на боці Росії в допінговому конфлікті. Серед них, зокрема, президент МОК Томас Бах, якого в нього на батьківщині, у Німеччині, звинувачують у прямому потуранні Росії в допінговому скандалі. Наприклад, спортивна редакція німецького телеканалу ZDF зазначає, що рішенням звернутись до Міжнародного спортивного суду CAS Бах намагається уникнути особистої відповідальності за можливе рішення, яким би воно не було. 

У потуранні Росії можна звинуватити не лише Баха. Президент Європейського олімпійського комітету ірландець Патрік Хікі, який також є членом Виконкому МОК, уже років зо два носиться з ідеєю «продати» Росії Європейські ігри – своєрідний європейський аналог Олімпіади. Підтримує російську сторону й представник Китаю, віце-президент МОК Ю Зай Кін – уже не стільки з власної ініціативи, а з наказу керівництва в Пекіні.

Ще один член Виконкому, тайванець Ву Чин Куо, який очолює Міжнародну боксерську спілку AIBA, три роки тому навіть отримав російського ордена «За відданість спорту» з рук особисто Віталія Мутка. Ще один, цілком можливо, змушений переживати, так би мовити, «власний» конфлікт інтересів: австралієць Джон Коутс, який водночас є президентом Міжнародного спортивного суду.

Детальніше читайте у статті «Допінгіада. Як «люди Путіна» в МОК рятують російський спорт»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: