Активістці Femen, яка спалила «трамвай» у Вінниці, обрали запобіжний захід

Активістці Femen, яка спалила «трамвай» у Вінниці, обрали запобіжний захід
Активістка Femen Аліса Виноградова
фото: Vежа

Перед початком слухання адвокат дівчини зауважив, що вона готова заплатити за пошкодження майна, але не відомо, кому трамвайчик належить

У Вінницькому суді обрали міру запобіжного заходу активістці руху Femen Алісі Виноградовій, яка у ніч на вівторок 14 листопада оголена спалила декоративний трамвай поруч із магазином «Рошен» на вулиці Соборній у Вінниці, повідомляє місцеве видання Вежа.

Сторона обвинувачення просила суд ухвалити рішення щодо утримання дівчини під домашнім арештом та із зобов’язанням носити електронний браслет цілодобово.

Нагадаємо, що Алісі Виноградовій інкримінують частину 2 статті 296 Кримінального Кодексу України, тобто хуліганство, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, вчиненого групою осіб. Це загрожує ув’язненням терміном до чотирьох років.

Перед початком слухання адвокат дівчини зауважив, що вона готова заплатити за пошкодження майна, але не відомо, кому трамвайчик належить і кому в такому випадку потрібно відшкодувати його вартість.

Під час судового засідання Аліса розповіла, що її акція була спрямована проти президента України Петра Попрошенка та його бізнесу, а не проти громадськості. Щодо запобіжного заходу, вона наголосила, що не планує переховуватися і, як громадський активіст, готова співпрацювати із слідством. На питання чому  для своєї акції вона обрала центр міста, дівчина відповіла:

«Трамвай «Рошен», зупинка «Рошен» і сказати, що воно ніяк не має відношення до президента – це сперечатися із здоровим глуздом. Я завершила подію, поліції не було і я залишила місце події».

Вона також підтвердила, що проводила аналогічну акцію зі спаленням декоративних ведмедів біля магазину «Рошен» у Києві.

Слідчий та прокурор просили суд задовольнити клопотання щодо запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та електронного браслета. Сторона обвинувачення зазначила, що після акції дівчина поспішно виїхала з вінницького готелю, крім того вони наголосили, на її «асоціальній поведінці» та попередній аналогічній акції з підпалом.

«Вона не працює, не навчається, проживає з батьками у Київській області. І ми хочемо перешкодити її подальшим правопорушенням», – зауважив слідчий.

Під час перерви, Аліса Виноградова зауважила, що не знає, хто її знімав і чому сюжет акції від початку до кінця опинився на РЕН ТВ. За її словами, про акцію знала лише її команда і до Вінниці дівчина прибула сама.

Після повернення суду із нарадчої кімнати суддя оголосив рішення, згідно з яким піддозрювана Аліса Виноградова має протягом 60 діб перебувати у нічний час доби (з 21:00 до 6:00) під домашнім арештом за місцем її проживання у Київській області. Підозрювану звільнили з під варти прямо в залі суду. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: