Анексія Криму суперечить нормам міжнародного права - глава МЗС Німеччини

Анексія Криму суперечить нормам міжнародного права - глава МЗС Німеччини
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас

В Берліні пообіцяли «знову і знову чітко акцентувати увагу» на тому, що анексія українського півострова суперечить нормам міжнародного права

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив про незмінність позиції Берліна щодо Криму - незаконна анексія півострова Росією суперечить нормам міжнародного права.

Про це Маас написав у Twitter.

«Анексія Криму суперечить міжнародному праву. Ми будемо знову і знову чітко акцентувати на цьому увагу і не перейдемо до звичного порядку денного, скільки б часу це не тривало», - зазначив дипломат.

Водночас посол України у Німеччині Андрій Мельник вважає, що ця заява є надважливою для України.

Нагадаємо, 25 липня США закріпили невизнання анексії Криму на рівні офіційної декларації. У заяві держсекретаря Майка Помпео вказується, що США відмовляються визнати претензії Росії щодо Криму і закликали Москву припинити незаконну окупацію півострова.

Державний департамент США вручив Кримську декларацію групі українських посадовців, серед яких був лідер кримських татар Мустафа Джемілєв.

Президент України Петро Порошенко вважає, що заява США «нарешті позбавить Кремль імперських ілюзій».

Міністерство закордонних справ Великої Британії оголосило про підтримку офіційної політики США щодо невизнання анексії Криму.

Читайте також повний текст Кримської декларації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: