Британія підтримала позицію США щодо невизнання анексії Криму

Британія підтримала позицію США щодо невизнання анексії Криму
Великобританія

Велика Британія підтримує тверду заяву Сполучених Штатів про незгоду із незаконною анексією Криму Росією

Міністерство закордонних справ Великої Британії оголосило про підтримку офіційної політики невизнання Криму, документально затвердженої та проголошеної Державним департаментом США у середу, 25 липня.

Відповідне повідомлення розміщене на сайті уряду Великої Британії.

Британське МЗС наголошує, що політика Лондона з цього питання співпадає із американською.

«Велика Британія підтримує тверду заяву Сполучених Штатів про незгоду із незаконною анексією Криму Росією...Ми засуджуємо триваюче порушення Росією міжнародного права. Крим є територією України. Ми як і раніше повністю віддані принципу захисту суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - йдеться у офіційному повідомленні.

Британське дипломатичне відомство окремо наголосило, що у Криму відбуваються «систематичні переслідування меншин і тих, хто виступає проти незаконної анексії території Росією».

«Ми знову закликаємо Росію звільнити всіх українських політичних в'язнів, що утримуються в Криму і в Росії, та забезпечити безперешкодний доступ на півострів міжнародних органів по спостереженню за дотриманням прав людини», - йдеться у заяві МЗС.

Нагадаємо, 25 липня США закріпили невизнання анексії Криму на рівні офіційної декларації. У заяві держсекретаря Майка Помпео вказується, що США відмовляються визнати претензії Росії щодо Криму і закликали Москву припинити незаконну окупацію півострова.

Президент України Петро Порошенко вважає, що заява США «нарешті позбавить Кремль імперських ілюзій»

Нагадаємо, Помпео раніше заявляв, що президент Росії Володимир Путін й американський лідер Дональд Трамп на зустрічі в Гельсінкі обговорювали питання України, але не змогли дійти згоди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: