Архієпископ Климент остерігається «помсти РФ за томос» у Криму

Архієпископ Климент остерігається «помсти РФ за томос» у Криму
Архієпископ Сімферопольський і Кримський дотеперішньої УПЦ (Київського патріархату) Климент

Архієпископ Климент також зазначив, що має намір боротися за свою паству, в тому числі і через суд

Після отримання Україною томосу підконтрольна Росії влада Криму може почати мстити церкві Київського патріархату.

Про це заявив архієпископ Сімферопольський і Кримський дотеперішньої Української православної церкви (Київського патріархату) Климент (Кущ).

«На одній зустрічі Аксьонов (Сергій Аксьонов, очільник російського уряду Криму – ред.) сказав, що владика Лазар просив не чіпати, тому що є побоювання, що якщо на території Криму будуть якісь протиправні рухи щодо церкви Київського патріархату, це може відобразитися на храмах Московського патріархату на материковій Україні. Після отримання томосу ніщо і ніхто не може стримувати (представників російської влади півострова – ред.), крім Бога. Так, дійсно, можуть бути більш жорсткі дії відносно до церкви Київського патріархату після прийняття томосу», – вважає він.

Архієпископ Климент також зазначив, що має намір боротися за свою паству, в тому числі і через суд: зараз вже подано позов до Європейського суду з прав людини, в якому йдеться про обмеження прав релігійної громади.

Нагадаємо, на Об’єднавчому соборі у Києві обрали голову єдиної Української православної церкви, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній.

Зазначимо, Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбувався сьогодні в соборі Святої Софії в Києві.

Речник президента Святослав Цеголко оприлюднив фото з середини Софійського собору.

Речник УПЦ КП Євстратій (Зоря) розповів, який титул у предстоятеля єдиної помісної автокефальної Православної Церкви України і яка офіційна назва церкви згідно зі статутом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: