Архієпископ УПЦ МП: президент не захотів зустрічатися з нами

Архієпископ УПЦ МП: президент не захотів зустрічатися з нами
Член Священного Синоду УПЦ МП, архієпископ Львівський і Галицький Філарет

Петро Порошенко не почув єпископів УПЦ МП, - говорить наймолодший член синоду Московського патріархату

Єпископат УПЦ Московського патріархату неодноразово звертався до президента України Петра Порошенка з проханням про зустріч. Але глава держави не хоче говорити з єпископами Московського патріархату. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів наймолодший член Священного Синоду УПЦ МП, архієпископ Львівський і Галицький Філарет.

Владика Філарет називає рішення звернутися до Патріарха Варфоломія з проханням про Томос неправильним. Він вважає, що об’єднання українських церков потрібно було досягати іншими шляхами.

«Президенту потрібно було розпочинати з об’єднання українських церков зсередини, а ми навпаки, за останні роки відчули розділення і це було зроблено завдяки політикам. Ми не одноразово зверталися до президента з проханням зустрітися з єпископатом УПЦ і хотіли висловити свої думки і зробити певні пропозиції. Президент нас не почув і сьогодні не хоче говорити з єпископами. Якби були враховані всі передумови до цього звернення – ситуація була б інакша».

Відповідаючи на запитання про те, які пропозиції хотіли донести до глави держави єпископи УПЦ МП, архієпископ Філарет сказав про примирення громад. «Державі треба було вибудовувати іншу позицію щодо автокефалії - примирити громади і вести певну, можна так сказати, пропаганду довіри до цього процесу», - сказав архієрей УПЦ МП. 

Як відомо, 9 жовтня у Стамбулі розпочалося засідання Синоду Вселенського патріархату. Засідання Синоду відбуватимуться протягом трьох днів - з 9-10 години до 19-20 з півторагодинною перервою.

Напередодні у Київському патріархаті заявили, що Синод розгляне питання Томосу після звіту екзархів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: