Ар’єв відповів президентці ПАРЄ на її нагадування про зобов’язання України

Ар’єв відповів президентці ПАРЄ на її нагадування про зобов’язання України

«Президентці ПАРЄ варто пам’ятати, що формалістський підхід до вирішення кризових ситуацій призводить лише до поглиблення криз», - підкреслив Ар’єв

Фото: Facebook Наталки Фіцич

«Росії простили все - від порушення зобов’язань до агресії проти України», - зазначив нардеп Володимир Ар’єв

Народний депутат України, представник команди «Європейської солідарності» Володимир Ар’єв заявив, що ПАРЄ на виборах в російську Думу не наполягала на зобов’язаннях країни приймати спостерігачів Асамблеї, і водночас робить це зараз по відношенню до України.

Про це він 3 липня написав у Facebook, відреагувавши на заяву Паск’є.

«Президентка ПАРЄ Ліліан Морі Паск’є нагадує Україні про зобов’язання приймати виборчу місію. Нагадую президентці ПАРЄ, що Росія мала зобов’язання приймати аналогічну місію на позаторішніх виборах в Думу - і нічого, ніхто особливо на зобов’язаннях приймати місію ПАРЄ не наполягав. Мало того, всупереч п.15 власної резолюції 2134(2016) Росії простили все - від порушення зобов’язань до агресії проти України», - зазначив нардеп.

«І президентці ПАРЄ варто пам’ятати, що формалістський підхід до вирішення кризових ситуацій призводить лише до поглиблення криз. ПАРЄ не захотіла обмежувати права російських депутатів на участь в спостережних місіях? Україна не може уявити, як ті, хто голосували за анексію Криму, будуть спостерігати за демократичністю виборів у нас», - підкреслив Ар’єв.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що скасував запрошення для ПАРЄ здійснювати спостереження за достроковими парламентськими виборами в Україні.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск'є висловила жаль з приводу рішення Верховної Ради відкликати запрошення на спостереження за достроковими парламентськими виборами 21 липня, повідомивши, що Україна має зобов'язання запропонувати Асамблеї спостерігати за президентськими й парламентськими виборами.

3 липня передвиборча делегація Парламентської асамблеї Ради Європи достроково припинила свою роботу в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: