«АТБ» готує судовий позов за фактом розповсюдження фейкової інформації у ЗМІ

«АТБ» готує судовий позов за фактом розповсюдження фейкової інформації у ЗМІ

Скандал спровокував допис громадського активіста, в якому той звинувачував касира супермаркету у сепаратизмі

За фактом активного поширення в українському інформаційному полі з 3 листопада 2017 року інформації, про висловлення касира магазину торгової мережі «АТБ» «Харків - це Росія», група компаній «АТБ» готує судовий позов, повідомляють Українські Новини.

Група компаній «АТБ»  офіційно заявляє, що Станіслав Федорчук на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, 2 листопада 2017 року у 20:30, опублікував недостовірну інформацію щодо інциденту, який нібито стався у магазині «АТБ», розташованому у Харкові на вул. Амосова, 26.

Нагадаємо, Станіслав Федорчук, зокрема, повідомив про те, що касир магазину «АТБ» нібито відмовилася обслуговувати його товариша, який недавно демобілізувався зі Збройних сил України, українською мовою. Співробітник магазину, нібито заявила, що знає лише одну державну мову - російську, чекає, коли приїдуть російські танки, а також, що «Харків - це Росія». Після сказаного, товариш Станіслава Федорчука, нібито розбив на голові касира десяток яєць. У магазин була викликана поліція.

Все вищевикладене, за твердження торгової мережі, абсолютно не відповідає дійсності. «Не існує жодного факту, що підтверджує інформацію, яка опублікована Станіславом Федорчуком. Опитування співробітників магазина, як і записи відеоспостереження, спростовують події, викладені Федорчуком на його сторінці в соцмережі Facebook. Також не підтверджують виїзд в магазин за згаданим фактом і співробітники Національної поліції України», - говориться у повідомленні.

Корпорація «АТБ» вважає дії Станіслава Федорчука неприпустимими, такими, що завдають шкоди не лише діловій репутації «АТБ», але і є небезпечними для країни в цілому. Протиставлення українців за мовною ознакою, схвалення насильства на адресу інакомовних, призначення ворогів (колаборантів), поширення завідомо недостовірної інформації - типовий набір інструментів країни-агресора для ведення інформаційної війни проти України.

На думку корпорації «АТБ», громадський активіст підвищує власний рейтинг цитованості, поширюючи недостовірну інформацію та розпалюючи мовний конфлікт. На переконання корпорації «АТБ», відповідні інстанції, безумовно, повинні дати однозначну оцінку діям Станіслава Федорчука за викладеними фактами.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: