Аваков розповів, що треба робити з тими, хто отримає російський паспорт

Аваков розповів, що треба робити з тими, хто отримає російський паспорт

Глава МВС Арсен  Аваков 

Фото: Главком  

Міністр зазначив, що вже восени Верховна Рада має переглянути процедуру надання та позбавлення громадянства країни, чітко виписавши всі критерії

Арсен Аваков пропонує автоматично позбавляти українського громадянства, тих хто отримає паспорт Росії.

Про це написав у себе на Facebook міністр МВС Арсен Аваков.

«Якщо після трьох років війни все ще залишається той простак, який хоче возз'єднається з «матінкою Росією» - нехай !. .  Нехай бере собі російський паспорт! Тільки наше українське громадянство з такого роду вчинком сумісно бути не повинно. Ніяк», - пише він.

За його словами, вже восени Верховна Рада має переглянути процедуру надання та позбавлення громадянства країни, чітко виписавши всі критерії.

«Переконаний, що восени, з початком роботи парламенту потрібно негайно вносити зміни в українське законодавство - більш чітко, твердо і недвозначно прописавши процедури надання та позбавлення громадянства», - пише Аваков

За словами міністра МВС це убезпечить Україну від загарбницьких планів Кремля.

Нагадаємо, в Росії вирішили ввести публічну відмову від громадянства України для тих, хто бажає стати громадянином Росії. Крім того, цей законопроект спрощує отримання російського громадянства для українців. 

31 липня президент Росії Володимир Путін підписав закон про спрощений порядок надання російського громадянства українцям.

У МЗС України заявили, що цей закон є свідченням повної зневаги держави-агресора до міжнародного права.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: