Автокефалія не означає появи державної церкви – Порошенко

Автокефалія не означає появи державної церкви – Порошенко

Порошенко подякував Раду за звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія і заявив, що автокефалія не означає появи державної церкви в Україні

Автокефалія абсолютно не означає появи державної церкви. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час свого щорічного послання до Ради.

«Шановні народні депутати, я хотів би подякувати вам за звернення Верховної Ради до Вселенського Патріарха Варфоломія, як предстоятелю нашої Церкви-Матері, про надання томаса про автокефалію православної церкви в Україні. Такий крок був необхідний і виходячи з традиції, згідно з якою для Вселенського Патріарха в таких питаннях дуже важлива думка світської влади, і ми врахували цю традицію, і сподіваюся, його Святість нас дуже добре почує і прийме до уваги опитування громадської думки, яке показує, що все більша кількість православних громадян хочуть мати, як це прийнято в більшості православних країн, єдину, помісну, автокефальну українську церкву», - зазначив президент.

«І в той же час я хочу запевнити, автокефалія абсолютно не означає появи державної церкви. В конституційних принципах взаємодії держави з релігійними організаціями, не зміниться жодної коми, і свобода совісті нічим, ніким і ні для кого не буде обмежена», - заявив Порошенко.

Це вже третє за рахунком звернення Порошенка до парламенту за час його президентства. Президент традиційно розповість про внутрішнє і зовнішнє становище України, а також дасть настанову народним обранцям.

Нагадаємо, також Порошенко заявив про готовність української армії протистояти агрессору. А також про те, що Україна проситиме летальну зброю у Заходу в разі повномасштабного вторгнення РФ в Україну. 

Як повідомлялось, також у своїй промові Порошенко назвав три складові, необхідні для добробуту українців.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: