Автор «Ікон Революції» домовився з міністром культури про відновлення графіті

Автор «Ікон Революції» домовився з міністром культури про відновлення графіті

Так графіті виглядали під час подій Революції гідності

Фото: Уніан

За словами художника, він приступить до роботи після вирішення усіх офіційних і організаційних питань

Соціальний художник Sociopath домовився з міністром культури Євгеном Нищуком про відновлення графіті часів Майдану на вулиці Грушевського у Києві.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами художника, він приступить до роботи після вирішення усіх офіційних і організаційних питань.

«Нарешті в мене буде час і простір, якого мені бракувало в ту ніч на Груші, щоб зробити якісні малюнки», - написав Sociopath.

Напередодні автор знищених «Ікон Революції» на фасаді будинку на вул Грушевського в Києві висловився проти їх відновлення групою художників і заявив, що хоче зробити це особисто.

Нагадаємо, у Києві з будинку по вулиці Грушевського, 4 стерли графіті, які з’явились там у лютому 2014 року під час революційних подій на Євромайдані.

Відповідно до наказу Міністерства культури від 15 жовтня 2014 року, ці графіті були пам’яткою історії «Місце бойових дій та масової загибелі громадян в районі вул. Грушевського у м. Києві під час акцій протесту у лютому 2014 року 2014 р. вул. Грушевського, 1,2,3,4».

3 вересня група людей висловила протест проти знищення графіті. Активісти підпалили шини під вхідними дверима магазину елітних меблів, зі стін якого були стерті графіті. Також було розбито скло у вхідних дверях. Крім того, на вікна та двері магазину фарбами були нанесені різні написи: «Не зітреш нас», «Тут був Майдан. Він тут буде вічно», «Повага до історії».

Київська місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом знищення графіті. Генеральна прокуратура ініціюватиме перевірку бізнесу підприємців, які знищили у Києві революційні графіті.

Також, директор Інституту української мови Павло Гриценко зазначив, що саме цю споруду, на якій були графіті-трилогії «Ікони революції», було здано в оренду, але наразі Інститут української мови має намір розірвати договір оренди.

Наразі магазин «Емпоріум» на Грушевського, на фасаді якого знищили патріотичні графіті часів Майдану, з'їжджає з приміщення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: