Азербайджан показав приклад Україні, як треба чинити з тими іноземцями, які їдуть у Крим

Азербайджан показав приклад Україні, як треба чинити з тими іноземцями, які їдуть у Крим
Олександр Лапшин

Затриманого блогера включено до чорного списку МЗС Азербайджану за відвідування Нагірного Карабаху

У ніч на 15 грудня в Мінську міліція затримала російсько-ізраїльського мандрівника і блогера Олександра Лапшина. Про це він сам розповів в Facebook, додавши, що затримання відбулося «за запитом Азербайджану».

Лапшина затримали тому, що він розшукується Азербайджаном. Як повідомляє видання Azeri.Today, мандрівника з 2011 року включено до чорного списку МЗС Азербайджану за відвідування Нагірного Карабаху (Азербайджан розглядає Карабах як свою територію, незаконно окуповану Вірменією. - Ред.).

TUT.BY повідомляє, що у Лапшина три паспорти: ізраїльський, український і канадський. Завдяки цьому в червні 2015-го мандрівник зміг в'їхати в Азербайджан всупереч чорному списку. Пройти прикордонний контроль Лапшин вдалося тому, що в українському паспорті його ім'я вказано українською мовою - «Олександр», повідомляє Azeri.Today.

За даними видання, Азербайджан оголосив Лапшина в міжнародний розшук за порушення закону про держкордон і міграційного кодексу країни. «На даний момент структури Азербайджану і Білорусі ведуть переговори про передачу Лапшина в Баку і притягнення його до відповідальності за грубе і свідоме порушення азербайджанського законодавства», пише Azeri.Today.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: