Білоус: За 2016 рік ФДМ підготував до приватизації майже 300 об’єктів

Білоус: За 2016 рік ФДМ підготував до приватизації майже 300 об’єктів
Ігор Білоус

Білоус заявив, що Фонд держмайна зробив об’єкти більш привабливими саме для іноземних інвесторів

Фонду держмайна вдалося зробити українські об’єкти більш привабливими для іноземних інвесторів та підготувати за 2016 рік майже 300 об’єктів для приватизації. Про це в інтерв’ю «РБК – Україна» заявив голова ФДМ Ігор Білоус.

«Ми зробили об’єкти більш привабливими саме для іноземних інвесторів: підготовка з радниками, допуск іноземних державних підприємств, можливість попереднього дьюділидженс, міжнародний арбітраж, опція надання депозиту у формі банківської гарантії, персональні консультанти для всіх потенційних учасників торгів, контакт-центр для відповідей на запитання. Перевели всі аукціони з малої приватизації (а це 95% всіх об’єктів) на електронні біржі, впровадили «голландські аукціони» для продажу неліквідів. Також завершили роботу над новим законом про приватизацію, який спростить і прискорить приватизацію державного майна. Окрім того, ми суттєво активізували підготовку і продаж об’єктів приватизації: за 2016 рік підготовлено майже 300 об’єктів (проти 165 у 2015 році), провели близько 1 тис. аукціонів (проти 403 у 2015 році). За 2016 рік ФДМ продав майже 150 об’єктів (у 2014 – 102, у 2015 – 121)», - зазначив він.   

Білоус також підкреслив важливість того, що Фонд державного майна почав працювати повністю прозоро, відкривши для публічного доступу свої бази та реєстри.

«У минулому році наш офіційний сайт був визнаним найпрозорішим і інформативнішим з усіх сайтів держвідомств. Зокрема, ми розкрили багато інформації про Фонд та державну власність, зробили публічними наші реєстри. На сайті вперше в історії ФДМУ було відкрито для широкого загалу базу з 20 тис. договорів оренди. Тепер це – публічна інформація, доступна кожному. Крім того, вперше в Україні було зроблено повну базу об’єктів, призначених для приватизації  та оренди зі зручним пошуком за будь-якими атрибутами: назвою, місцем розташування, діяльністю, вартістю та ін. Це дуже зручно, представники бізнесу таким чином можуть шукати об'єкти для купівлі або оренди.  Також створили принципово новий портал privatization.gov.ua, де можна легко знайти інформацію про всі об’єкти, що пропонуються до приватизації і подати заявку на їх придбання, перейшовши на електронні майданчики бірж-партнерів», - повідомив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: