Ситуація навколо ОПЗ розлютила Гройсмана: керівництву ФДМ загрожує відставка

Ситуація навколо ОПЗ розлютила Гройсмана: керівництву ФДМ загрожує відставка
Одеський припортовий завод

Гройсман заявив, що Фонд держмайна потребує жорсткої реанімації

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розкритикував бездіяльність керівництва Фонду державного майна під час продажу Одеського припортового заводу. Про це він заявив під час засідання уряду.

«Я вважаю, що сьогодні у нас Фонд держмайна потребує жорсткої реанімації. Структура, яка показує себе з усіх сторін, як абсолютно неефективна», - заявив Гройсман.

Він зауважив, що процес продажу ОПЗ показав, що «інституція абсолютно неспроможна провести приватизацію, неспроможна управляти державним майном».

«Це не повноваження уряду щодо призначення, зміни керівництва Фонду, але я вас позвільняв би сьогодні всіх, хто керує Фондом державного майна України. Якби це були мої повноваження, то всі були б звільнені. Я пропоную, колеги, заслухати керівництво Фонду до кінця місяця і внести пропозиції президенту і парламенту щодо реагування на всю цю історію», - заявив Гройсман.

Нагадаємо, 6 грудня група DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського заявила, що не братиме участі в конкурсі з продажу державного пакета акцій ПАТ «Одеський припортовий завод», запланованому на 14 грудня 2016 року

Фонд державного майна знову не отримав жодної заявки на участь у конкурсі з приватизації ОПЗ.

Як відомо, у липні у Фонді державного майна України заявили, що на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки. Відтак, ФДМУ був змушений визнати конкурс таким, що не відбувся.

Конкурс із приватизації ОПЗ зі стартовою ціною 5,16 млрд грн запланований на 14 грудня 2016 року, термін прийому заявок закінчився о 18:00 6 грудня.

Умови приватизації ОПЗ також передбачають, що проведення конкурсу можливе лише за наявності щонайменше двох учасників, до торгів не допускатимуться компанії з Росії.

Про своє бажання купити ОПЗ заявляли також ПрАТ «Укрнафтобуріння» Ігоря Коломойського та Віталія Хомутинніка, IBE Trade Corp (США) і Amjad Investments (ОАЕ).

ОПЗ, який перебуває в держвласності, випускає хімічну продукцію, здійснює перевалку аміаку на морський транспорт. Підприємство в 2015 році отримало чистий прибуток 211 млн грн проти чистого збитку 270 млн грн роком раніше, чистий дохід зріс у 2,1 раза - до 11,195 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: