Близько двох тисяч одиниць нарізної зброї в столиці не перереєстровано

Близько двох тисяч одиниць нарізної зброї в столиці не перереєстровано

В столиці побільшало злочинів, скоєних із застосуваннням зброї

Керівник Національної поліції Києва Андрій Крищенко в інтерв’ю «Главкому» розповів, що в столиці останнім часом у кілька разів зросла кількість злочинів, що були скоєні з використанням зброї.

«Це розбої, вбивства… Але, треба визнати, не завжди використовується зброя бойова - автомати, пістолети. Багато випадків використання зброї з гумовими кулями, обрізів тощо, - зазначив начальник Національної поліції Києва. - Коли я обійняв цю посаду, стикнувся з проблемою, що в нас дуже багато нарізної зброї, близько одинадцяти тисяч одиниць, не було перереєстровано. Тобто люди, які навіть отримали ту реєстрацію, досить халатно ставляться до питання необхідності її продовження. На сьогодні ця цифра становить 1700».

Він додав, що у киян на сьогодні зареєстровано близько 100 тисяч одиниць гладкоцівкової зброї. «З одного боку, 11 тисяч від цієї кількості – наче й небагато. З іншого - це ж одинадцять тисяч. А як кожна рушниця вистрелить, то не дай Боже», - розмірковує Крищенко.

Він наголосив, що такої зброї також багато вилучають. «Безпосередньо напередодні КиївПрайду, за тиждень, вилучили великий арсенал, де були гранати, вибухівка, патрони, автоматична зброя, пістолети. І там зброя була як стара, так і свіжа, видно, що із зони бойових дій. Тобто – так, зброї на руках багато. Ми це розуміємо. Її вилучають практично щодня, і в метро, у колишніх військовиків, які їдуть додому, демобілізованих, які для чогось тягнуть її із собою. Пряме постачання із зони АТО, думаю, є. Але ми працюємо», - запевнив Крищенко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: