Боріс Джонсон став прем’єром Британії. Експерт пояснив, якою буде політика щодо України

Боріс Джонсон став прем’єром Британії. Експерт пояснив, якою буде політика щодо України
Боріс Джонсон - колишній мер Лондона і екс-міністр закордонних справ Великої Британії

Які найважливіші питання на порядку денному після обрання нового прем’єр-міністра Великої Британії

24 липня в прес-центрі ІА «Главком» (Шовковична, 8/20) проходить прес-конференція на тему: «Новий британський прем’єр-міністр. Якою буде політика щодо України?»

Запрошені гості: Микола Бєлєсков, заступник директора Інституту світової політики, який проаналізує процес обрання прем’єр-міністра Великої Британії; які найважливіші питання на порядку денному; якою буде зовнішня політика Великої Британії щодо України.

Як відомо, у Великій Британії обрали нового прем’єр-міністра – ним стане Боріс Джонсон. Це колишній мер Лондона і екс-міністр закордонних справ країни.

Голосування за кандидатів на посаду нового прем’єра проходило серед 160 тисяч членів Консервативної партії. Результати голосування стали відомі у вівторок, 23 липня. Головним суперником Джонсона був чинний глава МЗС Джеремі Хант.

За Джонсона виборці віддали 92 тисячі 153 голоси (66%), за Ханта вдвічі менше – 46 тисяч 656 (34%).

Головним викликом, який стоятиме перед новим очільником уряду Великої Британії, стане завершення епопеї виходу із ЄС. Неспроможність Терези Мей досягнути у цьому питанні успіхів знищило її як політика. Проте на Боріса Джонсона чекають ті ж самі проблеми, які надокучали його попередниці. 

Боріс Джонсон під час перегонів за лідерство в Консервативній партії пообіцяв вивести Велику Британію із ЄС 31 жовтня 2019 року незалежно від того, чи це відбудеться без угоди із Брюсселем, чи із угодою. Новий прем’єр хоче готувати країну до виходу. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: