Бойовики заявили, що без їх згоди миротворців на Донбасі не буде

Бойовики заявили, що без їх згоди миротворців на Донбасі не буде

Представники ОРДЛО Владислав Дейнего і Денис Пушилін

Представники «ДНР» і «ЛНР» відреагували на заяву Волкера, що з бойовиками «Л/ДНР» не треба узгоджувати розгортання миротворчої місії на Донбасі

Представники самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» заявили, що сили ООН з'являться на Донбасі тільки в разі схвалення їх мандата в Донецьку і Луганську. Про це йдеться в спільній заяві так званих постійних представників «ДНР» і «ЛНР» на переговорах Тристоронньої контактної групи Дениса Пушиліна і Владислава Дейнеги.

Таким чином вони прокоментували слова спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера, що з терористами «Л/ДНР» не треба узгоджувати розгортання миротворчої місії на Донбасі.

«Без нашої згоди ніяких сил ООН на Донбасі не буде. Нашу згоду можна отримати шляхом переговорів в Контактній групі, де ми повноправно представлені, - відзначили Пушилін і Дейнего. - Якщо містер Волкер хоче уникнути провалу своєї місії, він може звернутися в Контактну групу. Ми розглянемо його пропозиції і подумаємо, наскільки його ідеї відповідають інтересам «ДНР» і «ЛНР».

Вони також не виключили, що подібні заяви Волкера пов'язані з тим, що той, «мабуть, не встиг ознайомитися з оригіналами Мінських угод». «Ми надішлемо містеру Волкеру копії Мінських документів, під якими стоять підписи глав «народних республік» Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького. Ці підписи ставилися в Мінську, де у всіх переговорах лідери Донбасу брали участь як рівноправні партнери на запрошення країн «нормандської четвірки». На цій підставі «ДНР» і «ЛНР» і надалі братимуть участь у всіх переговорах з мирного врегулювання, хоче цього Волкер чи не хоче», - наголошується в заяві представників ОРДЛО.

Нагадаємо, Волкер заявляв, що миротворці ООН зможуть зайти на Донбас, якщо Росія відведе свої сили. Також він вважає, що резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть прийняти до кінця цього року.

Згодом в РФ назвали заяву Волкера щодо миротворців спробою зриву «Мінська».

Як відомо, Курт Волкер прибув до України з незапланованим візитом у п’ятницю, 27 жовтня. Спікер Ради Андрій Парубій на зустрічі з Волкером заявив, що останнім часом російська агресія тільки зростає на Сході України. Як повідомила після зустрічі голова парламентського комітету із закордонних справ Ганна Гопко, Волкер чітко наголосив, що ціна за російську окупацію не буде змінюватися, вона буде, навпаки, зростати.

Президент України Петро Порошенко обговорив з Волкером питання звільнення українських заручників.

Депутати Верховної Ради також зустрілись зі спецпредставником Держдепартаменту США Куртом Волкером. Вони розказали про деталі зустрічі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: