Британія закрила повітряний простір над авіабазою на Кіпрі

Британія закрила повітряний простір над авіабазою на Кіпрі

Літак британської повітряної розвідки вилетів у бік Сирії

Велика Британія закрила з 12 квітня по 12 травня повітряний простір над прилеглим до британської авіабази Акротірі на Кіпрі районом Середземного моря у зв'язку з майбутнім збільшенням військової активності.

Це випливає з даних міжнародного повідомлення для авіаційного персоналу (NOTAM).

В означений період морський район поблизу британської бази, розташованої на південному березі Кіпру, оголошено небезпечним для польотів цивільної авіації.

Водночас у четвер з авіабази Уоддінгтон в Англії вилетів літак повітряної розвідки та керування завданням ударів Sentinel R.1 британських ВПС, взявши курс на Східне Середземномор'я в сторону берегів Сирії.

За даними моніторингових даних західних авіаційних ресурсів, увечері 12 квітня британський розвідувальний літак з бортовим номером ZJ690 був зафіксований на схід від грецького острова Крит.

Як зазначає видання, поки неясно, чи здійснював він тільки переліт на британську авіабазу в Акротірі на Кіпрі чи ж летів на виконання завдання із визначення цілей для можливого удару по Сирії.

Раніше стало відомо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Німеччини не буду брати участі у можливій військовій операції в Сирії. 

Як відомо, 6 квітня внаслідок авіаударів по місту Дума, що в Східній Гуті, щонайменше 32 мирних жителів загинули, понад 50 осіб зазнали поранень. Пізніше стало відомо про 100 загиблих.

Президент США Дональд Трамп оголосив про майбутній ракетний удар по Сирії.

Росія привела в готовність війська ППО, розвідки та ударні сили через загрозу ракетного удару США по Сирії. 

Крім того, сьогодні в РФ заявили, що війська Асада і РФ захопили місто Дума, а також взяли під контроль всю Східну Гуту. 

Також, Франція має докази того, що режим Башара Асада використовував хімічну зброю у Сирії проти цивільного населення. 

Читайте також: 

Чи стане хімічна атака в Ідлібі останньою на рахунку Асада та росіян

За мить до удару. Світ затамував подих перед можливим зіткненням у Сирії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: