У РФ заявили, що армія Асада повністю взяла під контроль Східну Гуту

У РФ заявили, що армія Асада повністю взяла під контроль Східну Гуту
Східна Гута в Сирії

За словами військового РФ, повстанці здали росіянам понад 400 одиниць зброї

У Росії стверджують, що сирійська армія встановила повний контроль над містом Дума, тож тепер урядові сили контролюють всю Східну Гуту.

Про це заявив начальник Центру з питань примирення ворогуючих сторін генерал-майор Юрій Євтушенко, повідомляє ТАСС.

«Сьогодні відбулася знакова подія в історії Сирійської Арабської Республіки. Піднятий державний прапор над будівлею міста Думи ознаменував контроль над цим населеним пунктом, а отже - над Східною Гутою в цілому», - наголосив він.

За словами першого заступника начальника головного оперативного управління Генштабу РФ Володимира Позніхіра, повстанці здали російській стороні понад 400 одиниць зброї, включаючи великокаліберні кулемети, гранатомети, снайперські і штурмові гвинтівки, кулемети.

Раніше повідомлялося, що сирійську Думу повністю захопили війська Асада і Путіна.

У релізі зазначається, що 12 квітня у Думу ввели підрозділи російської військової поліції, які «стануть гарантом дотримання правопорядку в місті».

Нагадаємо, в лютому урядові сили почали масштабний наступ на позиції повстанців у східній Гуті. За останніми даними, за час проведення наступальної операції в цьому районі загинули понад 1700 мирних жителів.

Як відомо, 6 квітня внаслідок авіаударів по місту Дума, що в Східній Гуті, щонайменше 32 мирних жителів загинули, понад 50 осіб зазнали поранень. Пізніше стало відомо про 100 загиблих.

Президент США Дональд Трамп оголосив про майбутній ракетний удар по Сирії. «Росія обіцяє збивати будь-які ракети, випущені по Сирії. Готуйся, Росія, вони прилетять. Вони будуть славні, нові «розумні». Не треба підтримувати «газове тварина-вбивцю», яка вбиває своїх громадян і отримує задоволення», - написав Трамп.

Росія привела в готовність війська ППО, розвідки та ударні сили через загрозу ракетного удару США по Сирії. 

Читайте також: 

Чи стане хімічна атака в Ідлібі останньою на рахунку Асада та росіян

За мить до удару. Світ затамував подих перед можливим зіткненням у Сирії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: