Британський уряд готовий опублікувати економічні прогнози щодо виходу із ЄС

Британський уряд готовий опублікувати економічні прогнози щодо виходу із ЄС

Близько 70 британських законодавців вимагали від уряду публікації прогнозів розвитку подій перед фінальним голосуванням за угоду про вихід із ЄС

На фоні тиску британських парламентарів уряд Великої Британії пообіцяв опублікувати економічні прогнози, в яких порівнюються наслідки плану Терези Мей щодо виходу із ЄС, варіант відсутності угоди на березень 2019 року і сценарій, за яким Велика Британія залишається в ЄС.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Близько 70 британських законодавців підтримують ідею необхідності ознайомлення парламенту із економічними прогнозами розвитку подій перед фінальним голосуванням за угоду про вихід із ЄС. Окремі депутати вважають, що опублікована статистика щодо економічних наслідків може змусити Лондон відмовитися від виходу із ЄС.

Після згоди уряду опублікувати відповідну інформацію щодо економічних наслідків різних сценаріїв розвитку подій у відносинах із ЄС депутат-лейборист Чака Умунна пообіцяв відмовитися від планів зобов’язати уряд ділитися такою інформацією із парламентом через прийняття окремої поправки.

Зі свого боку депутат-консерватор Джо Джонсон, який підтримує другий референдум щодо членства Великої Британії в ЄС і виступає проти плану Терези Мей щодо виходу, висловився за те, щоб законодавчо закріпити зобов’язання уряду ділитися відповідними економічними обрахунками щодо різних сценаріїв подальшої взаємодії із ЄС.

Як повідомлялося, 14 листопада після бурхливих дебатів британський кабінет міністрів вирішив підтримати досягнуту раніше підсумкову угоду про вихід із ЄС.

Пізніше Єврокомісія оприлюднила протокол, погоджений представниками Великої Британії та ЄС у повному обсязі, який враховує особливості відносин між Ірландією та Північною Ірландією та містить гарантії, що за будь-яких умов між країнами не буде встановлено жорсткого кордону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: