Частка РФ у німецькому експорті становить «аж» 1,7% – дипломат

Частка РФ у німецькому експорті становить «аж» 1,7% – дипломат

Посол України в Німеччині розповів, що частка РФ для німецького експорту становить «аж» 1,7% і за своїм обсягом аналогічна ринку Угорщини

Посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв’ю «Главкому»розповів, що економічні відносини між Берліном та Москвою не мають стратегічного значення для ФРН.

«Питаю в колег: скільки ви експортуєте до Росії? Кажуть: торік на 21 млрд євро. Питаю: на скільки зріс ваш експорт загалом за минулий рік? На 6,4%, відповідають. В абсолютному показнику це понад 70 млрд євро. Іншими словами, якщо раптом російський ринок відпаде, то німці зможуть запросто компенсувати збитки виходом на інші ринки. Сукупний експорт Німеччини зріс у 2015 р. до рекордних 1,2 трлн євро. Тобто частка РФ для німецького експорту становить «аж» 1,7% і за своїм обсягом аналогічна ринку Угорщини», – розповів дипломат.

«Я питаю: якщо завтра вам скажуть, що угорський ринок став недоступним для Німеччини, ви будете кричати «ґвалт»? Кажуть: переживемо. А чого ж тоді волаєте, коли йдеться про Росію?» – додав Мельник.

Дипломат також зазначив, що німці реально бояться воєнного просування росіян углиб України. Щоправда, про це мало хто наважується відкрито говорити.

«У Німеччині багато людей, які ще пам’ятають жахи Другої світової війни. З усіма психологічними наслідками, які з цього випливають. Тож девіз, який системно закарбовувався у повоєнний час цілим поколінням німців, – «ніколи знову не має буте війни з Росією» – дуже сильно відклався у їхніх головах. Німці зараз навіть гіпотетично бояться уявити, але не виключають, що Путін може психанути і почати новий воєнний похід на Захід. Саме тому такий страх присутній і має вплив на прийняття політичних рішень», – наголосив Мельник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: