Частку держави в «Дніпрообленерго» продано за мільярд

Частку держави в «Дніпрообленерго» продано за мільярд

Стартова вартість держпакету акцій «ДТЕК Дніпрообленерго» становила 490,055 мільйона гривень

Фонд держмайна на сьогоднішніх торгах продав 25% акцій однієї з найбільших енергопостачальних компаній України «ДТЕК Дніпрообленерго», що входить в енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова, з підвищенням стартової ціни вдвічі - за 1,005 мільярда гривень. Про це повідомляється під час онлайн-трансляції торгів.

За інформацією Фонду держмайна, стартова вартість держпакету акцій «ДТЕК Дніпрообленерго» становила 490,055 мільйона гривень. Аукціон проходив на майданчику біржі ПФТС, на купівлю цінних паперів претендували два учасники, при цьому ім'я покупця не повідомляється.

Також Фонд держмайна на сьогоднішніх торгах продав 25% акцій енергогенеруючої компанії «ДТЕК Дніпроенерго», понад 72% акцій якої належить енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова, за стартовою ціною 728,236 мільйона гривень. На купівлю цінних паперів претендували два учасники, однак заявка від другого в ході торгів так і не надійшла.

Аукціон проходив на майданчику біржі ПФТС, при цьому ім'я покупця також не повідомляється.

Нагадаємо, Фонд держмайна анонсував на середину серпня проведення аукціонів з продажу 25% державних пакетів акцій восьми енергокомпаній: «Одесаобленерго», «Донецькобленерго», «Донбасенерго», «Сумиобленерго», «ДТЕК Дніпроенерго», «ДТЕК Дніпрообленерго», «ДТЕК Західенерго» та «Київенерго».

Раніше через відсутність заявок не відбулися заплановані аукціони з продажу 25% акцій «Одесаобленерго», «Сумиобленерго» і «Донбасенерго».

16 серпня було продано 25% акцій «ДТЕК Донецькобленерго», а 18 серпня - 25% акцій «Київенерго» і «ДТЕК Західенерго». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: