Чорногорія дала відповідь Трампу щодо її «крихітності»

Чорногорія дала відповідь Трампу щодо її «крихітності»

«У сучасному світі не має значення, наскільки ви великі чи малі», - підкреслили у чорногорському уряді

Уряд Чорногорії оприлюднив офіційну заяву у відповідь на сумнів президента США Дональда Трампа щодо необхідності захисту таких «крихітних» союзників НАТО, як Чорногорія.

У заяві, оприлюдненій 19 липня, чорногорський уряд стверджує, що країна, будучи новим членом НАТО та кандидатом у ЄС, вносить свій вклад у мир та стабільність «не тільки на європейському континенті, але й разом з американськими солдатами в Афганістані».

Чорногорський уряд наголошує, що країна пишається своєю історією, традиціями та політикою миру, яка привела до стабілізуючої ролі Чорногорії у регіоні. Чорногорія, підкреслюється у заяві, стала єдиною балканською країною, у якій під час розпаду Югославії не спалахнула війна.

«Ми будуємо дружні відносини й досі не втратили жодного друга, в той же час ми спроможні сміливо захищати наші власні національні інтереси. У сучасному світі не має значення, наскільки ви великі чи малі. Важливо, наскільки ви цінуєте цінності свободи, солідарності та демократії», - говориться у заяві.

Виходячи з цього, підкреслили в уряді Чорногорії, дружба та союз Чорногорії та Сполучених Штатів є «міцними та постійними».

Раніше Трамп після зустрічі з Путіним у Гельсінкі висловив сумніви щодо зобов’язань США захищати в разі нападу таких «крихітних» союзників, як Чорногорія. При цьому президент США назвав чорногорців «дуже агресивними».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: