Чотири роки тому терористи під Луганськом збили український Іл-76 з військовими на борту

Чотири роки тому терористи під Луганськом збили український Іл-76 з військовими на борту

Літак був збитий бойовиками «ЛНР» із переносного зенітно-ракетного комплексу

14 червня минає четверта річниця катастрофи українського військового літака Іл-76, який терористи збили під Луганськом.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року бойовики в Луганську збили літак Іл-76, який заходив на посадку. В результаті трагедії загинули 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців. Прокуратура розцінила дії бойовиків як теракт.

Печерський районний суд заарештував генерала Віктора Назарова за підозрою в причетності до краху літака Іл-76 і призначив заставу в сумі 365 тис. грн. Прокуратура стверджує, що генерал не прийняв до уваги інформацію СБУ про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації по доставці роти військових в луганський аеропорт. Сам Назаров заперечував звинувачення.

27 березня 2017 року Назарова визнали винним в загибелі українських військових і засудили до 7 років позбавлення волі.

Розгляд апеляції генерал – майора триває з 26 вересня 2017 року

На початку 2018 року колегія суддів Апеляційного суду призначила експертизу з метою повного і об'єктивного розгляду доводів апеляційних скарг.

 У 2017 році Павлоградський міськрайонний суд на Дніпропетровщині визнав винним генерал-майора Віктора Назарова, який на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції, у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбалому ставленні до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків) у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл-76, збитому 14 червня 2014 року озброєними сепаратистами в аеропорту Луганська. Суд присудив генералу 7 років ув’язнення, однак він подав на апеляцію.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було уражено літак Іл - 76МД. Він загорівся та впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Усі загинули.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: