Цукерберг дав свідчення Конгресу США щодо витоку даних з Facebook

Цукерберг дав свідчення Конгресу США щодо витоку даних з Facebook

Засновник Facebook свідчитиме перед американським конгресом упродовж двох днів

Свідчення щодо витоку даних з Facebook надав Конгресу США засновник соцмережі. Свої пояснення Марк Цукерберг давав у закритому режимі.

По завершенню допиту їх оприлюднив комітет сенату США з енергетики та торгівлі, передає «5 канал».

«Сьогодні цілком зрозуміло, що ми не зробили достатньо, щоб захистити можливості нашої соцмережі від використання її заради завдання шкоди. Це стосується і фейкових новин, і міжнародного втручання у вибори, і лексики ненависті, так само як і захисту приватних даних. У нас не було широкого погляду на відповідальність, яку ми мали б нести. Це моя провина. Ми були занадто повільними, щоб запобігти російському втручанню, зараз ми над цим працюємо», - зазначив Цукерберг.

Наразі відомо, що засновник Facebook свідчитиме перед американським конгресом упродовж двох днів.

Нещодавно виконавчий директор Facebook Шеріл Сендберг не виключила, що компанія може виявити нові відомості про витоки даних.

Раніше Facebook визнав витік даних 87 мільйонів користувачів.

У середу комітет Торгівельно-промислової палати США оголосив, що засновник Facebook Марк Цукерберг засвідчить у Палаті представників Конгресу США 11 квітня.

Як відомо, ЄС вимагає від Facebook пояснень щодо витоку даних користувачів.

За минулий тиждень вартість однієї акції компанії Facebook знизилася з 177 доларів за акцію, до 159 доларів за акцію станом на п'ятницю, 23 березня.

Напередодні правоохоронці провели обшуки в офісах компанії Cambridge Analytica в рамках розслідування отримання доступу до даних користувачів Facebook.

Також повідомлялося, що Ізраїль почав розслідування щодо Facebook. Також Австралія розслідуватиме витік даних з Facebook.

Раніше голова компанії Facebook погодився дати свідчення в Конгресі США. У британському парламенті Цукерберг свідчити відмовився.

Також, рекламодавці погрожують припинити співпрацю із соціальною мережею Facebook на тлі скандалу, що розгорівся навколо неї.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: