Австралія розслідуватиме витік даних з Facebook

Австралія розслідуватиме витік даних з Facebook

Facebook підтвердив витік особистої інформації понад 300 тисяч австралійських користувачів

У Австралії ініціювали розслідування через масштабний витік даних користувачів соцмережі Facebook

Про це повідомляє прес-служба комісара.

«Відкрито офіційне розслідування після того, як Facebook підтвердив витік особистої інформації понад 300 тисяч австралійських користувачів, а також те, що її можливо купили та використали без дозволу», - йдеться у повідомленні.

У ході розслідування розглянуть порушення Facebook «Закону про конфіденційність» 1988 року.

«Усі організації, на які поширюється «Закон про конфіденційність», мають зобов'язання стосовно особистої інформації, якою вони володіють. Це включає в себе введення обґрунтованих заходів безпеки для надійності особистої інформації та забезпечення належного інформування клієнтів про збір та обробку їхніх особистих даних», - повідомляє прес-служба.

Напередодні Facebook визнав витік даних 87 мільйонів користувачів.

У середу комітет Торгівельно-промислової палати США оголосив, що засновник Facebook Марк Цукерберг засвідчить у Палаті представників Конгресу США 11 квітня.

Як відомо, ЄС вимагає від Facebook пояснень щодо витоку даних користувачів.

За минулий тиждень вартість однієї акції компанії Facebook знизилася з 177 доларів за акцію, до 159 доларів за акцію станом на п'ятницю, 23 березня.

Напередодні правоохоронці провели обшуки в офісах компанії Cambridge Analytica в рамках розслідування отримання доступу до даних користувачів Facebook.

Також повідомлялося, що Ізраїль почав розслідування щодо Facebook.

Раніше голова компанії Facebook погодився дати свідчення в Конгресі США. У британському парламенті Цукерберг свідчити відмовився.

Також, рекламодавці погрожують припинити співпрацю із соціальною мережею Facebook на тлі скандалу, що розгорівся навколо неї.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: