Денісова заявила, що після теракту в Керчі «кримчани дуже налякані»

Денісова заявила, що після теракту в Керчі «кримчани дуже налякані»
Фото: kerch.com.ru

Як зазначила український омбудсмен, ситуація в Керчі вимагає негайного втручання і міжнародної спільноти

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням відвідати Керч, де стався теракт у коледжі, та надати допомогу сім’ям загиблих та поранених.

Про це Денісова написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Я вже говорила з кримчанами, вони дуже налякані. Зараз родинам загиблих та поранених як ніколи необхідна психологічна підтримка та медична допомога. Я прошу омбудсмана РФ Тетяну Москалькову терміново прибути до Керчі і забезпечити жертв трагедії всім необхідним. Я готова долучитися до неї і зробити все від мене залежне, щоб допомогти сім’ям загиблих та поранених», - повідомила вона.

Як зазначила український омбудсмен, ситуація в Керчі вимагає негайного втручання і міжнародної спільноти.

«Тому я звернулась до глави контртерористичного управління ООН Володимира Воронкова та генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда. Я прошу сприяти розслідуванню жахливої трагедії та вжити необхідних заходів задля безпеки людей», - зазначила Денісова.

Нагадаємо, у слідкомі РФ заявили, що перекваліфікували кримінальну справу щодо трагедії в коледжі Керчі, порушену за ст.205 КК РФ (теракт), на ч.2 ст.105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом).

Раніше повідомлялося, що в середу, 17 жовтня, в окупованій Росією Керчі стався теракт у коледжі. У слідчому комітеті РФ заявили, що в їдальні Керченського коледжу спрацював невстановлений вибуховий пристрій, начинений металевими предметами. 

У Керчі оголошено режим надзвичайної події, закриті всі навчальні заклади і дитячі садки.

Телеграм-канал «Меш» публікував фото підозрюваного з рушницею в руках, зроблене однією з камер відеоспостереження.

«Глава» окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов заявив, що молодий чоловік, якого підозрюють у здійсненні теракту у коледжі, застрелився. «Це студент 4-го курсу цього ж навчального закладу. Тіло вбивці виявлено в бібліотеці на другому поверсі», - повідомив Аксьонов.

У зв'язку з трагедією в Криму оголошено триденний траур.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: