Депутат Галасюк вважає, що підвищене вивізне мито на металобрухт – це приклад виконання політиками обіцянок

Депутат Галасюк вважає, що підвищене вивізне мито на металобрухт – це приклад виконання політиками обіцянок
Голова комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк

2 серпня президент України Петро Порошенко підписав закон, який продовжує на один рік дію експортного мита на вивіз металобрухту з України

Збереження підвищеного вивізного мита на металобрухт з України є прикладом виконання політиками своїх обіцянок. Таку заяву зробив голова комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк на своїй сторінці у Facebook.

У середу, 2 серпня, президент України Петро Порошенко підписав закон, який продовжує на один рік дію експортного мита на вивіз металобрухту з України – його визнано стратегічною сировиною. Закон дозволяє отримати додатковий обсяг від експортних надходжень в Україну на рівні $1,5 млрд на рік, а також зберегти близько 20 тис. робочих місць.

Вперше закон був прийнятий у 2016 році, коли незважаючи на потужне лобі з боку противників, документ був підписаний Президентом. До прийняття закону про зростання експортного мита українські металургійні підприємства відчували гострий дефіцит брухту, в результаті чого знижували обсяги виробництва і навіть змушені були простоювати.

«Попереду створення експортно-кредитного агентства для здешевлення кредитів, податкові стимули для нових виробництв через індустріальні парки, безкоштовне підключення до інженерних мереж, держзакупівлі за формулою «Купуй Українське», – анонсував у підсумку Галасюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: