Депутати Кнесету закликали Клімкіна визнати Єрусалим столицею Ізраїлю та перенести посольство

Депутати Кнесету закликали Клімкіна визнати Єрусалим столицею Ізраїлю та перенести посольство
Кнессет

Клімкіна закликали «наслідувати приклад США» і «відновити історичну справедливість»

Депутати Кнесету попросили міністра закордонних справ України Павла Клімкіна визнати Єрусалим столицею Ізраїлю та перенести туди посольство України. Про це повідомили у почесному Консульстві Держави Ізраїль в Західному регіоні України. Повідомляється, що під час недільної зустрічі з главою українського МЗС представники ізраїльської парламентської делегації звернулися до нього з проханням визнати Єрусалим столицею Ізраїлю і перенести туди посольство України.

Зокрема, депутат Кнесету від партії «Лікуд» Давид Амсалем підкреслив: «Будемо раді, якщо Україна зможе наслідувати приклад США і також прийняти це рішення, і відновити історичну справедливість, адже Єрусалим - це столиця єврейської держави протягом трьох тисячоліть».

Сказано, що у свою чергу Клімкін підкреслив, наскільки важливо шанувати історичну та культурно спадщину, і розповів, що він був вражений своїм останнім візитом в Яд Вашем. Також на зустрічі обговорювалася робота над угодою про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем.

«Зараз закінчуємо угоду і підпишемо її або під час візиту прем'єра Біньяміна Нетаньяху в Україну, або під час нашого візиту в Єрусалим», - сказав Клімкін.

Окремо сказано, що в цілому ізраїльську делегацію в Україні прийняли дуже тепло і привітно. Почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков заявив: «Співпраця між нашими країнами розвивається семимильними кроками. Зараз взаємодія між Україною та Ізраїлем - зразкова. Наші країни підтримують одна одну на міжнародній арені, ми розвиваємо нові проекти. Україна робить все, щоб стати перспективною для ізраїльських інвесторів і активно вивчає досвід Ізраїлю в різних питаннях, щоб впровадити його в життя».

Як відомо, 6 грудня президент США Дональд Трамп заявив, що прийшов час офіційно визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. За його словами, він розпорядився почати підготовку до переїзду посольства США з Тель-Авіва до Єрусалима.

Прем’єр-міністр Держави Ізраїль Біньямін Нетаньягу закликав усі країни визнати Єрусалим столицею цієї країни. Водночас у Європейському Союзі виступають за те, що Єрусалим має бути столицею двох держав - Ізраїля та Палестини. Про це йшлося у відповідній заяві високого представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні.

У Міністерстві закордонних справ України виступають за дотримання норм міжнародного права у питанні щодо статусу Єрусалима і закликали світове співтовариство до відновлення переговорного процесу з близькосхідного мирного врегулювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: