Держдеп США закликав Україну виконати вимоги МВФ у процесі реформ

Держдеп США закликав Україну виконати вимоги МВФ у процесі реформ
Держдепартамент США

«Попри значні кроки України вперед у процесі реформування, треба все ще багато зробити», - заявили у Держдепі

Сполучені Штати позитивно оцінюють поступ України в процесі реформ, але водночас закликали офіційний Київ докласти ще більше зусиль, насамперед, у виконанні вимог програми МВФ для отримання наступного траншу.

На цьому наголосив у Вашингтоні в.о. заступника помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джорган Ендрюс, повідомляє «Укрінформ».

«Попри значні кроки України вперед у процесі реформування, треба все ще багато зробити», - зауважив Ендрюс, коментуючи позицію США перед конференцією з питань реформ в Україні «Рушій змін», яка відбудеться в Копенгагені.

«Виконання вимог щодо отримання наступного траншу МВФ могло би стати одним із найважливіших сигналів з боку України, що вона продовжує залишатися прихильною до реформ», - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

У цьому контексті він звернув увагу, що створення Антикорупційного суду «є одним із головних питань» двосторонніх переговорів між Україною і МВФ.

«Якщо вимоги МВФ будуть задоволені, ми також будемо задоволені», - зауважив Ендрюс.

Крім того, за його словами, Сполучені Штати та інші країни Заходу очікують від України кроків, які позбавлять «невелику групу олігархів» від економічного й політичного впливу в країні, щоби «виконати прагнення Революції Гідності та створити краще майбутнє для України».

Мета конференції в Копенгагені, за його словами, полягає в тому, щоб «зібрати разом міжнародне співтовариство, зацікавлене в кращому майбутньому для України», в тому числі країн, які роблять реальні внески в українську економіку, а також у процес реформування. Крім того, такі заходи надають українській стороні поділитися тим, що вже зроблено і що планується, а також мати діалог по цих питаннях з представниками інших держав щодо подальшої підтримки цих реформ.

«Всі знають, що Україна розпочинає електоральний цикл перед виборами 2019 року, тож, виходячи з нашого досвіду, а також досвіду багатьох інших країн, ми усвідомлюємо, що вибори не створюють найлегшого середовища для імплементації реформ», - зауважив представник Держдепартаменту.

У цьому зв'язку він повідомив, що заступник держсекретаря Джон Салліван, який очолить делегацію США в Копенгагені, планує провести зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом і главою МЗС Павлом Клімкіним.

Представник американського відомства також підкреслив, що відносини між Україною і США є «глибокими, міцними та дуже активними» й грунтуються на постійних контактах, у тому числі на високому державному рівні.

Як відомо, 25 червня президент Петро Порошенко підписав закон про запуск Антикорупційного суду.

7 червня Верховна Рада ухвалила закон №7440 про Вищий антикорупційний суд України.

21 червня Верховна Рада ухвалила закон 8497 про утворення Вищого антикорупційного суду.

11 червня президент підписав закон про Вищий антикорупційний суд. Церемонія офіційного підписання відбулася під час зустрічі глави держави зі слухачами Академії лідерства.

Міжнародний валютний фонд перевірить ухвалений Радою закон про Антикорупційний суд на відповідність домовленостям за програмою реформ, що підтримується МВФ.

14 червня набув чинності закон про Антикорупційний суд.

Читайте також: 

Диявол у деталях. Що не так із законом про Антикорупційний суд

Хто не підтримав закон про Антикорупційний суд? Поіменне голосування у Раді

Створення Антикорупційного суду — одна з вимог міжнародних партнерів України для подальшої співпраці. Серед його запланованих функцій — розслідування справ Національного антикорупційного бюро щодо корупції серед високопосадовців.  Серед інших вимог — підвищення цін на газ для населення та створення ринку землі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: