Дев’ять країн ЄС готові підтримати воєнні ініціативи Макрона

Дев’ять країн ЄС готові підтримати воєнні ініціативи Макрона

Дана ініціатива має допомогти зберегти відносини із Лондоном після Brexit

Міністр оборони Франції Флоренс Парлі в інтерв’ю для видання Le Figaro заявила про те, що вже 9 країн ЄС готові підтримати пропозиції Еманнуеля Макрона щодо посилення військового компоненту ЄС.

Мова йде перше за все про створення відповідних експедиційних сил на чолі із Парижем, які будуть спроможні підтримувати мир і порядок за межами ЄС без допомоги США і НАТО, пише EU Observer.

Дану заяву Флоренс Парлі зробила передодні засідання міністрів оборони і закордонних справ ЄС, яке має відбутися в понеділок в Люксембурзі. До французької ініціативи на сьогодні готові долучитися і підтримати, окрім самої Франції, також ФРН, Бельгія, Велика Британія, Данія, Нідерланди, Естонія, Іспанія і Португалія.

Ініціатива президента Франції дозволить в тому числі зберегти близькі відносини у військовій сфері із офіційним Лондоном навіть після виходу Великої Британії із ЄС.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним заявив, що санкції Євросоюзу щодо Росії не будуть скасовані у разі відсутності прогресу щодо України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: