До боротьби за «скіфське золото» Росія підключила «важку артилерію» - прокурора «няшу»

До боротьби за «скіфське золото» Росія підключила «важку артилерію» - прокурора «няшу»
Наталія Поклонська

Поклонська пообіцяла допомогти з оскарженням рішення по скіфському золоту

«Депутат Держдуми» від окупованого Криму Наталія Поклонська назвала незаконним і несправедливим рішення суду Амстердама про передачу колекції «скіфського золота» Києву і пообіцяла допомогти кримській стороні в оскарженні рішення голландського суду, передає РИА «Новости».

«Це не рішення суду. Це політичний акт, тому що до принципів законності, справедливості і неупередженості судових рішень даний документ ніякого відношення не має», - заявила вона.

Поклонська зазначила, що «необхідно зробити все можливе і неможливе», щоб повернути «скіфське золото» окупованому Криму. Також «депутат» пообіцяла допомогти в підготовці оскарження рішення амстердамського суду. «І докладу максимум зусиль, щоб допомогти нашим представникам кримським в підготовці необхідних документів щодо оскарження даного незаконного і несправедливого рішення», - додала депутат.

Нагадаємо, сьогодні амстердамський суд виніс рішення про те, що «скіфське золото» належить Україні і має бути повернуто до Києва. На апеляцію відводиться три місяці. «Міністр культури» анексованого Криму Аріна Новосельська заявила, що кримські музеї оскаржать це рішення.

Міністерство культури РФ уже висловило своє обурення. Російські депутати та діячі культури істерично відреагували на рішення суду щодо «скіфського золота».

Дивіться також фотогалерею «Главкома» «Як виглядає унікальне «скіфське золото», яке має повернутися до України»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: