Джемілєв: Звільнення Чийгоза та Умерова є початком звільнення Криму

Джемілєв: Звільнення Чийгоза та Умерова є початком звільнення Криму
Мустафа Джемілєв 

Заступники голови Меджлісу під час зустрічі у четвер із Президентом Туреччини Реджепом Ердоганом попросили його допомогти у звільненні українських заручників у РФ

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розраховує, що звільнення заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза стане першим кроком на шляху до звільнення Криму від російської окупаційної влади та відновлення територіальної цілісності України.

Про це він заявив під час прес-конференції в аеропорту «Бориспіль», повідомляє Укрінформ.

«Попереду в нас ще дуже велике завдання, зрозуміло, що на цьому ми не зупинятимемося. Я думаю, що це буде і початком звільнення Криму, відновлення територіальної цілісності нашої країни», - зазначив Джемілєв.

Він запевнив, що звільнення Умерова і Чийгоза є першим кроком, і надалі докладатиметься зусиль щодо звільнення з російських тюрем інших українських політв’язнів. Зокрема, Джемілєв нагадав, що  заступники голови Меджлісу під час зустрічі у четвер із Президентом Туреччини Реджепом Ердоганом попросили його допомогти у звільненні українських заручників у РФ.

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявляє, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Тим часом заступник очільника Меджлісу Ільмі Умеров зауважив, що їхнє з Чийгозом звільнення стало можливим завдяки діям президентів Петра Порошенка та Реджепа Ердогана.

Також сьогодні о 16.00 планується зустріч президента України Петра Порошенка з Умеровим та Чийгозом в Адміністрації глави держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: