Усі статки Зеленського. Кандидат у президенти вперше показав свою е-декларацію

Усі статки Зеленського. Кандидат у президенти вперше показав свою е-декларацію
Шоумен Володимир Зеленський

Відомий комік, який претендує на пост президента, подав електронну декларацію

Український шоумен і керівник студії «95 квартал» Володимир Зеленський 24 січня подав електронну декларацію за 2017 рік.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на сайт НАЗК.

У власності Зеленського є житловий будинок площею 353,5 кв. м і земельна ділянка площею 12 соток у селі Іванковичі під Києвом, квартира площею 131,9 кв. м у Києві, два паркувальних місця у столиці, спільна власність двох київських квартир разом із братами Сергієм і Борисом Шефірами загальною площею 453,1 кв. м.

Дружина Олена має квартиру площею 129,8 кв. м і паркувальне місце у Лівадії (Крим), квартира площею 284 кв. м у Києві, спільна власність разом із Ларисою і Оленою Шефірами на нежитлові приміщення загальною площею 337,8 кв. м, а також з Сергієм Шефіром – 305,9 кв. м – усе в Києві.

Із листопада 2014 року подружжя Зеленських орендує квартиру площею 91,9 кв. м у Великій Британії, вартість якої становить 42,2 млн грн.

Крім цього, Зеленський задекларував квартиру площею 269,7 кв. м і два паркувальних місця у столиці, власником яких є кіпрська компанія Aldorante Limited, кінцевим бенефіціаром якої є шоумен.

Комік носить чотири дорогих швейцарських годинників марок Breguet, Tag Heuer, Roleх, Bovet; у дружини також швейцарські годинники Piaget, Breguet і ювелірний набір - сережки та каблучка з діамантами.

Сім’я Зеленських пересувається на Land Rover Range Rover, 2016 року випуску і Mercedes-Benz S 500 4Matic, 2014 року випуску.

Комік вказав, що володіє 50 тис. акціями Megiritano Ventures Ltd (Британські Віргінські Острови), 1000 акціями Aldorante Limited (Кіпр) і 300 акціями Vilhar Holdings Limited (Кіпр).

Крім цього, Володимир і Олена Зеленські задекларували кожен по 100 державних облігацій Мінфіну. Окремо, Олена володіє 1000 акціями Aldorante Limited (Кіпр).

Подружжя Зеленських є кінцевими бенефіціарами у 4 фірмах: ТОВ «Студія квартал - 95», Aldorante Limited (Кіпр), Film Heritage inc (Беліз), San Tommaso S.R.L. (Італія).

На самого Зеленського записані ТОВ «Кіноквартал», Megiritano Ventures Ltd (Британські Віргінські Острови), Vilhar Holdings Limited (Кіпр).

Ще дружина шоумена володіє ТОВ «Зеларі Фіш».

Лідер студії «95 квартал» задекларував 26 торгових марок, три корисні моделі і три винаходи.

За 2017 рік Володимир Зеленський заробив 4,34 млн грн доходу від зайняття підприємницькою діяльністю (надходження від фізичних і юридичних осіб), 1,58 млн грн заробітної плати, 608,2 тис. грн процентів, 207,1 тис. страхових виплат, 5 тис. грн роялті і 1 тис. грн гонорарів.

Доходи дружини складалися із заробітної плати – 148,1 тис. грн, страхових виплат - 45,1 тис. грн, гонорарів – 5 тис. грн, соціальні виплати – 1 тис. грн.

Спільно з дружиною отримали 605 тис. грн доходу від надання майна в оренду.

Володимир Зеленський тримає готівкою $285 тис., 220 тис. грн і 50 тис. євро.

На рахунках латвійського AS PrivatBank шоумен зберігає $417 тис, а його дружина - $8,4 тис.

Ще комік розмістив 1,18 млн грн, $16,8 тис і 132 євро  в українських банках; його дружина - $196 і 1070 грн.

Як повідомляв «Главком», 21 січня партія «Слуга народу» висунула художнього керівника студії «Квартал 95» Володимира Зеленського кандидатом на посаду президента України.

Зазначається, що з’їзд відбувався у неформальній обстановці, а рішення було прийнято одностайно.

Керівника виборчого штабу Зеленського Івана Баканова уповноважили на подачу документів до Центральної виборчої комісії з правом передоручення цих повноважень третім особам.

Раніше журналісти програми «Схеми» повідомили, що шоумен Володимир Зеленський має бізнес в Росії попри запевнення про його закриття у 2014 році. На запитання журналістів про активи в РФ, шоумен відповів різко.

Зокрема, журналісти знайшли три російські компанії, які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм: «Вайсберг Пікчерс», «Платинумфільм» і «Грін Філмс».

Засновником усіх трьох є кіпрська компанія Green Family Ltd. Ця ж компанія є співзасновницею ТОВ «Квартал 95» в Україні, а її кінцевими бенефіціарами вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлев, Борис і Сергій Шефіри і соратник Ігоря Коломойського Тімур Міндіч.

Найбільш успішною серед них є «Грін Філмс». За даними Федеральної служби державної статистики Росії, у 2014 році розмір грошових надходжень на рахунки «Грін Філмс» склав понад 340 мільйонів рублів, у 2015-му – близько 208 мільйонів, у 2016-му – трохи більше ніж 123 мільйони рублів.

У 2017 році розмір надходжень «Грін Філмс» зріс до майже 180 мільйонів. Серед них від оренди, роялті, ліцензійних платежів – близько 143 мільйонів рублів.
Компанія «Грін Філмс» не лише досі працює в Москві, але й взяла участь та успішно пройшла відбір у конкурсі на отримання державного фінансування з бюджету Росії.

Після журналістського викриття Зеленський запевнив, що найближчим часом вийде з кіпрської компанії, що володіє компанією, яка знімає фільми на території РФ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: