Екс-глава МЗС: Наших послів-КДБістів за кордоном теж вистачає

Екс-глава МЗС: Наших послів-КДБістів за кордоном теж вистачає

За словами Кожари, багато хто з перших послів України пройшов КДБ Радянського Союзу

Колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара стверджує: за кордоном працює багато українських послів, колишніх КДБістів. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
Так, коментуючи бажання Кремля відправити до Києва послом колишнього КДБіста Михайла Бабича, Кожара заявив: «Немає різниці, хто стане послом від Росії. Але, повірте, наших послів-КДБістів за кордоном теж вистачає. Є такі в старому корпусі дипломатів. Багато хто з перших послів України пройшов КДБ Радянського Союзу».
За словами екс-голови МЗС, у спецслужб і посольств функції та завдання одні й ті самі. «Але дипслужба здійснюється у межах правового поля і міжнародних зобов’язань, а спецслужби працюють поза цим полем, використовуючи специфічні методи. Дипломати роблять те саме, але офіційно: збирають інформацію, друзів навколо себе… Просто методи трошки різні», – зазначив Кожара.
Нагадаємо, 28 липня президент РФ Володимир Путін своїм указом звільнив Михайла Зурабова від обов'язків посла Росії в Україні. Тимчасовим повіреним у справах РФ в Україні призначено Сергія Торопова. 29 липня прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія запросила агреман на призначення повноважного представника президента РФ у Приволзькому федеральному окрузі Бабича послом в Україні. 3 серпня заступник міністра з питань європейської інтеграції МЗС України Олена Зеркаль заявила, що питання затвердження нового посла РФ в Україні знято з порядку денного. Вона зазначила, що саме українська сторона ініціювала зняття питання про затвердження Бабича послом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: