Екс-главу ДПЗКУ заарештовано із правом застави у п’ять млн грн

Екс-главу ДПЗКУ заарештовано із правом застави у п’ять млн грн
Фото latifundist.com

Колишнього посадовця взято під варту строком на 60 днів

Апеляційний суд Києва за клопотанням прокуратури обрав колишньому в.о. голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) Валерію Томіленку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з правом внесення 5 млн грн застави. Про це повідомляє прес-служба суду.

«За результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва постановила... застосувати щодо Томіленка В.М. запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів до 23 вересня 2016 року; визначити Томіленку В.М. заставу в розмірі 5 млн грн, яку може бути внесено як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро України затримало екс-керівника ДПЗКУ та голову правління ПАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів» за підозрою в корупційній схемі, яка призвела до розтрати державних коштів на суму близько 50 млн гривень (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, підозрювані підписали договір про постачання Рокитнянським комбінатом хлібопродуктів 16,6 тис. тонн кукурудзи 3-го класу для ДПЗКУ за умов повної передоплати. Проте обом сторонам було достовірно відомо, що зазначений товар де-факто відсутній, відтак Рокитнянський хлібокомбінат не мав наміру виконувати угоду. Тим не менш ДПЗКУ перерахувала на рахунок хлібокомбінату близько 50 млн грн бюджетних коштів за товар, який так і не було поставлено.

 

НАБУ клопотало про арешт Томіленка, однак Солом'янський райсуд Києва ухвалою від 28 липня обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: