Екс-нардепу Мартиненку вручили повістку на допит за дорученням Чехії

Екс-нардепу Мартиненку вручили повістку на допит за дорученням Чехії
Микола Мартиненко
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Мартиненка викликають на допит як свідка у рамках міжнародно-правового доручення правоохоронних органів Чехії

Національне антикорупційне бюро вручило екс-депутату Миколі Мартиненку повістку на допит у ролі свідка за дорученням правоохоронців Чехії.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Екс-народному депутату України, колишньому голові комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, вручено повістку про виклик на допит як свідка у рамках міжнародно-правового доручення правоохоронних органів Чеської республіки. Інша інформація щодо розслідування компетентними органами Чехії кримінального провадження є конфіденційною та не підлягає розголошенню», — зазначили в НАБУ.

Зазначимо, що під час судового засідання вдень 5 листопала детектив Національного антикорупційного бюро намагався вручити підозрюваному у мільйонних розкраданнях екс-депутату Миколі Мартиненку повістку на допит. Проте Мартиненко скинув документ на підлогу та відмовився його брати.

В свою чергу в НАБУ зазначили, що поведінка колишнього народного обранця викликає обурення та є недопустимою у будь-якій цивілізованій країні світу.

«Наголошуємо, детективи Національного бюро вручили повістку в належний спосіб відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України», — підкреслили в антикорупційному бюро.

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд столиці 22 жовтня розпочав розгляд справи щодо екс-нардепа Миколи Мартиненка. Державне обвинувачення у цій справі представляє прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків.

Як відомо, крім самого екс-нардепа Мартиненка у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями «Нафтогазу України», «Об'єднаної гірничо-хімічної компанії», «СхідГЗК» та «Ядерного палива».

Раніше повідомлялося, що 1 серпня Апеляційний суд Києва задовольнив звернення екс-депутата Миколи Мартиненка та зобов’язав Шевченківський райсуд Києва почати розгляд по суті справи, в якій фігурує Мартиненко. 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: