Екс-заступник міністра юстиції спростував інформацію щодо відкриття проти нього провадження НАБУ

Екс-заступник міністра юстиції спростував інформацію щодо відкриття проти нього провадження НАБУ
Павло Мороз

Мороз стверджує, що йому невідомо про будь-які провадження або будь-які розслідування щодо нього особисто

Колишній заступник міністра юстиції, керівник Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Павло Мороз спростував інформацію щодо відкриття проти нього провадження Національним антикорупційним бюро України. Про це сьогодні повідомив журналістам особисто під час прес-конференції в інформагентстві «Укрінформ».

На запитання, чи відкрито проти нього провадження НАБУ та чи ведуться слідчі дії, як повідомляють деякі сайти, Мороз відповів, що йому невідомо про будь-які провадження або будь-які розслідування щодо нього особисто чи щодо будь-якого з членів комісії. «Ця інформація абсолютно мені невідома, і я переконаний в тому, що вона неправдива», - підкреслив екс-заступник міністра.

Власне, прес-конференція була присвячена відставці Мороза з посади заступника міністра юстиції та призначенню на цю позицію Олени Сукманової. Павло Мороз відзвітував про результати своєї роботи та наголосив на якісних змінах, які відбулись у сфері державної реєстрації за останні півтора року.

«За півтора року нам вдалося кардинально якісно покращити функціонування системи державної реєстрації. Ми змогли вбити корупційного монстра, впровадити світові стандарти якості надання адміністративних послуг та побороти «радянський підхід» і бюрократію. Позбулись черг, паперової тяганини, хабарів та перейшли на новий рівень стосунків з громадянами. Це і пілот «Шлюб за добу», і комплекс послуг для батьків новонароджених. Також важливим напрямком діяльності стало посилення захисту прав власності, тому що саме надійність і впевненість у тому, що майно кожного громадянина у безпеці – це важливий індикатор та показник для демократичної держави. Ми подолали рейдерство на рівні держреєстрації. Це ті дві масштабні реформи, які я реалізував за півтора року на займаній посаді. Також завдяки Мін’юсту було врятовано від рейдерства такі компанії зі світовим ім’ям, як «Мрія», Bunge Україна, UNIQA Real Estate, Novus», - зазначив він.

Також Павло Мороз прокоментував причину своєї відставки: «Я поділився своїм 20-річним досвідом з бізнесу, нових викликів та цілей на посаді заступника Міністра для себе не бачу, а перетворюватися на «класичного» чиновника не планую. Тому рухаюся далі і на цій оптимістичній ноті передаю естафету наступнику. Переконаний, пані Олена впорається! А я завжди готовий допомогти відстояти справедливість. Але тепер це буду робити не з позиції чиновника, а з позиції представника авторитетної бізнес-спільноти», - підсумував Мороз.

У бліц-інтерв’ю «Укрінформу» екс-заступник міністра юстиції також спростував чутки, що рішення про відставку пов’язано з нещодавніми подіями щодо конкурсу на посаду керівника Координаційного центру надання безоплатної правової допомоги. «Просто наразі маю бажання саме на цьому етапі повернутися до бізнесу. Усі інші версії моєї відставки не мають нічого спільного з реальністю», - наголосив Мороз.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: