Завербований редактор. Співробітник інформагентства «Новий регіон» повністю визнав себе винним

Завербований редактор. Співробітник інформагентства «Новий регіон» повністю визнав себе винним
Павло Золотарьов

Працівник проросійського інформагентства, причетний до спроб федералізації на Західній Україні, відбувся умовним терміном

Печерський районний суд Києва визнав винним колишнього головного редактора запорізького відділення проросійського інформагентства «Новий регіон» Павло Золотарьов винним за ч. 2 ст. 110 КК України («Посягання на територіальну цілісність України») і призначив покарання у вигляді 5 років в’язниці, замінивши його на іспитовий термін два роки.
Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 31 жовтня.

За даними досудового розслідування, восени 2015 року на Золотарьова вийшов завербований спецслужбами Росі громадянин (за версією СБУ, мова йде про помічника колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника Антона Кузьменка), який запропонував за грошову винагороду, долучитися до дестабілізації політичної та економічної ситуації в Україні.

Протягом 2016 року обвинувачений разом із іншими особами вживав заходи з метою прийняття на сесіях районних та обласних рад різних регіонів України звернень до президента Верховної Ради і Кабміну про розмежування повноважень між центральною та місцевою владою та укладання відповідних договорів та надання регіонам особливого правового, економічного статусу, внесення змін до Конституції України в частині обрання голів облдержадміністрацій.

Зокрема, весною 2016 року було звернення депутатів Володимирецької районної ради Рівненської області до президента України та Верховної Ради щодо розмежування повноважень між Кабінетом Міністрів України та обласними радами регіонів; на початку травня 2016 року - звернення депутатів Житомирської обласної ради до депутатів Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо розмежування повноважень між Кабінетом Міністрів України та обласними радами; восени 2016 року - звернення депутатів Івано-Франківської обласної ради до президента та Верховної Ради щодо розмежування повноважень між Кабінетом Міністрів України та обласними радами регіонів України. 

Такі рішення, за даними слідства, несли під собою фінансову вигоду: посередники в радах, у т.ч. секретарі облрад за кожне рішення одержували від $60 до $100 тис.

СБУ навіть перехопили розмови групи посередників, у тому числі Павла Золотарьова і Антона Кузьменка, які брали російські гроші для підкупу місцевих депутатів.

22 лютого 2017 року Головне слідче управління Генеральної прокуратури України затримало Павла Золотарьова.

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винним,  підтвердив фактичні обставини вчиненого кримінального правопорушення і додав, що щиро кається у вчиненому та зробив для себе відповідні висновки.

При призначенні покарання Золотарьову суд врахував тяжкість скоєного ним кримінального правопорушення, а також пом’якшувальні обставини (щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину) і вважає, що виправлення та перевиховання Золотарьова можливо без ізоляції від суспільства.

Крім цього, сайт «Миротворець» вніс Павла Золотарьова до свого «чистилища».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: