Екс-віце-прем'єр: Ситуація в Азовському морі на грані збройного конфлікту

Екс-віце-прем'єр: Ситуація в Азовському морі на грані збройного конфлікту
Роман Безсмертний

Європейські чиновники недооцінюють загрозу, що сьогодні формується збоку Росії

Світова спільнота має адекватніше реагувати на зростання напруги в акваторії Азовського моря. Підготовлена заява Європарламенту з цього приводу є лише запізнілою та кволою реакцією. Про це у Львові заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний.

«Підготовлена заява Європарламенту щодо Азова є результатом кволої запізнілої реакції європейської спільноти. Вона хоч і має конструктивний зміст, але, на жаль, виглядає неадекватно. Європейські чиновники недооцінюють загрозу, що сьогодні формується збоку Росії по відношенню не тільки до України, а й до європейської спільноти. Тому ця заява носить занадто м’який характер», - сказав він.

При цьому Безсмертний вважає, що можливе поглиблення санкцій та введення посади уповноваженого представника ЄС по Криму та Донбасу «безперечно вплине на процес», але «не вирішить проблему».
Політик звернув увагу на те, що за останні місяці в російсько-українській війні з’явився ще один плацдарм, який може перерости в зону ведення боїв – це Азовське море.

«Напруження зростає. Росія кардинально збільшує кількість присутності там бойових одиниць, починаючи від кораблів, закінчуючи системами берегової охорони. Україна, на жаль, мляво, але реагує. Вона змушена організовувати систему оборони, яка потребує значного збільшення, формування не тільки бойових одиниць на морі, а й системи берегової охорони, контролю та моніторингу території Азовського моря», - зауважив він.
На думку Безсмертного, ситуація в Азовському морі «на межі можливого збройного конфлікту», тому треба бути готовими до «найгіршого сценарію».

Ситуацію із російсько-українською комісією з питань риболовства в Азовському морі за нинішніх обставин політик називає «складовою певної диверсійної роботи збоку РФ».

«В Україні і так видно, що суспільство воює, а державні інституції приторговують. Це безмежно дратує людей. Мені невідомо, хто ініціював засідання цієї комісії, але воно стало найгіршим проявом розуміння українськими державними чиновниками того, що відбувається в російсько-українських стосунках», - зазначив Безсмертний.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: