Фейгін заявив, що Путін не обміняє і не звільнить жодного із політв'язнів

Фейгін заявив, що Путін не обміняє і не звільнить жодного із політв'язнів
Марк Фейгін

Адвокат вважає, що перспективи політв'язнів щодо звільнення наразі погані

Адвокат незаконно затриманого в Москві українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін розповів, що перспективи звільнення політв'язнів у Росії погані.

Про це повідомляє телеканал «112 Україна».

«Жодного з утримуваних зараз політв'язнів не обмінюють, не звільняють. Перспективи їхнього звільнення погані. Це спрацювало один раз із Савченко, коли прізвища Єрофєєва, Александрова також з'явилися в ЗМІ, були розкручені до такої міри, коли незграбно було для Кремля відмовлятися від обміну. Можливо, і тут так вийде», - розповів Фейгін.

Адвокат також поділився інформацією про здоров'я українського журналіста Романа Сущенка, сказавши, що самопочуття і настрій у нього гарні.

«З його (Сущенка) здоров'ям все в порядку. Воно не викликає ніякого занепокоєння. Сам він налаштований досить добре. Він готовий терпіти і чекати, у нього з цим немає проблем», - сказав Фейгін.

Раніше адвокат затриманого та заарештованого в РФ за підозрою в шпигунстві Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що його підзахисного можуть обміняти на Віктора Павленка.

Нагадаємо, 2 жовтня громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

27 жовтня Московський міський суд відхилив скаргу на рішення суду про взяття під варту українського журналіста Романа Сущенка, затриманого у РФ за підозрою у шпигунстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: