Фейгін: Кремль розпочав компанію по дискредитації журналіста Сущенко

Фейгін: Кремль розпочав компанію по дискредитації журналіста Сущенко

Вірусно поширюється, в тому числі і в Україні, кремлівський меседж «Ні, там справа «темна», там щось не так...»

Адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно затриманого в РФ журналіста Романа Сущенко розповів про кампанію з дискредитації, що проводиться Кремлем проти його підзахисного.

Про це повідомило агентство «Укрінформ».

«Зараз абсолютно очевидно видна антикампанія Кремля проти Романа Сущенко. Вона йде в Росії, на Заході – це зрозуміло, звично, хоча є деякі неприємні деталі. Але особливо турбує ситуація з нею в Україні», - зазначив Фейгін.

За його словами, справа навіть не в провокаційних заявах представників Опозиційного блоку, які застосовують принцип презумпції невинуватості не до свого співгромадянина, а до ФСБ. Турбує, як в цілому швидко, вірусно поширюється, в тому числі і в Україні, кремлівський меседж «Ні, там справа «темна», там щось не так...».

«При цьому жодних доказів вини мого підзахисного наслідок ФСБ не представляє. Наголос робиться на інформаційне поле. Але і це, на жаль, приносить деякі плоди, негативні для нас», - підкреслив Фейгін.

У Росії, за його словами, особливу увагу приділено поширенню зазначеного меседжу через провладних агентів впливу у правозахисному середовищі, яке «сидить на кремлівських грантах».

«Так що на нас чекає велика, важка робота не тільки в юридичному просторі, але і на інформаційному полі. Влада РФ на даний момент поставила чітке завдання домогтися від громадськості у «справі Сущенко» якщо не підтримки, то принаймні нейтралітету. Ми ж зобов'язані перевернути ситуацію і не дати їм виграти в цьому питанні», - резюмував Фейгін.

Нагадаємо, у неділю, 2 жовтня, громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

Як відомо, обвинувачення Сущенку пред’являть 7 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: