Фінансовий директор Huawei подала до суду на владу Канади

Фінансовий директор Huawei подала до суду на владу Канади
Фіндиректор Huawei подала до суду на владу Канади

Мен Ваньчжоу звинувачує канадський федеральний уряд у порушенні своїх конституційних прав

Фінансовий директор Huawei Мен Ваньчжоу, яку раніше затримали в Канаді, подала в суд на федеральний уряд країни, агентство прикордонних служб (CBSA) і королівську канадську кінну поліцію у зв'язку з порушенням її конституційних прав.

Про це повідомила газета The Globe and Mail.

Нагадаємо, 1 березня міністерство юстиції Канади офіційно розпочало процес екстрадиції Ваньчжоу. Суд за цією справою призначено на 6 березня.

Відзначається, що юридична фірма Gudmundseth Mickelson LLP, яка представляє фіндиректора Huawei, зробила повідомлення про подачу позову у верховний суд Британської Колумбії 1 березня.

У позові стверджується, що співробітники CBSA «під виглядом рутинного прикордонного контролю незаконно затримали, обшукали і допитали (Ваньчжоу - ред.), аби отримати свідчення від неї до того, як її заарештували і забезпечили виконання її прав».

Також вимагається виплата компенсацій за «зловживання службовим становищем і неправомірне позбавлення волі».

Раніше МЗС КНР виступило із заявою, в якій пригрозило Вашингтону і Оттаві кроками у відповідь, якщо США спробують провести офіційну екстрадицію однієї із керівників компанії Huawei Сабріни Менг Ваньчжоу. 

До цього уряд США звинувачував Huawei в роботі в інтересах уряду КНР. В тому числі мова йде про можливість шпигування за допомогою обладнання цієї китайської компанії. 

За останніми даними, також у Польщі розгорається шпигунський скандал: продукцію Huawei можуть частково заборонити.

Детальніше читайте у матеріалі: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: