США почали кримінальне провадження проти китайської компанії Huawei

США почали кримінальне провадження проти китайської компанії Huawei
Huawei привласнила в компанії T-Mobile технології тестування смартфонів – роботизований пристрій Tappy

Телекомунікаційного гіганта КНР звинувачують в викраденні американських технологій

Влада США почала провадження проти телекомунікаційного гіганта КНР компанії Huawei. Даній компанії інкримінують те, що вона викрадала комерційні секрети в американських корпорацій. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

Так мова йде про те, що Huawei привласнила в компанії T-Mobile технології тестування смартфонів – роботизований пристрій Tappy. Китайці задавали питання про алгоритм роботи технології, а також намагалися проникнути в лабораторію американської компанії для того, щоб сфотографувати чи викрасти зразки продукції.

T-Mobile подавала відповідний позов із цього питання до суду США в 2014 році. Формально американська компанія перемогла і отримала 4,8 млн доларів компенсації. Проте тоді суд США не задовольнив більшу частину претензій компанії T-Mobile проти Huawei. 

За останніми даними, також у Польщі розгорається шпигунський скандал: продукцію Huawei можуть частково заборонити.

Раніше в Польщі було заарештовано співробітника компанії Huawei, громадянина Китаю, а також польського громадянина, яких підозрюють в шпигунстві.

Китайська компанія Huawei звільнила свого співробітника, якого затримали у Польщі за підозрою у шпигунстві на користь Китаю.

Нагадаємо, прем'єр Чехії заборонив членам уряду користуватися смартфонами Huawei.

Чеські експерти прийшли до висновку, що апаратне і програмне забезпечення Huawei і ZTE «становить загрозу для національної безпеки і непридатне для обміну конфіденційною інформацією». Натомість у Huawei відкинули твердження, що продукти компанії можуть становити загрозу чеській безпеці.

Раніше Демократична партія США закликала своїх членів не користуватись телефонами ZTE і Huawei.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: