ФСБшники в Криму катують політв'язнів - правозахисники

ФСБшники в Криму катують політв'язнів - правозахисники
ФСБ Росії

Тортури застосовують під час допитів кримчан у ФСБ РФ

В анексованому Росією Криму в судах під час перевезення на слідчі дії і на судові засідання політв'язням - кримським мусульманам - заламують руки, б'ють, на допитах в ФСБ застосовують тортури.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook правозахисниця, координатор "CrimeaSOS - Польовий правозахисний центр" Олександра Криленкова.

«За повідомленнями адвокатів і заявами самих ув'язнених в судах, під час перевезення їх на слідчі дії і на судові засідання молодим людям заламують руки, запихають стусанами під лавки машин, у такому вигляді везуть, потім витягують за ноги з машини і, продовжуючи бити, ведуть до кабінетів слідчого», - написала вона.

За словами Криленкової, один з ув'язнених повідомив про застосування тортур під час допиту в ФСБ: йому надягали на голову поліетиленовий пакет і вимагали визнати приналежність до організації, яку в РФ визнано терористичною.

У коментарях правозахисниці радять додати в перелік катувань, що використовують окупанти проти політв'язнів, "каральну психіатрію".

Раніше повідомлялося, що в Криму в січні 2017 року заплановано низку відключень електропостачання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: