«Газпром» лякає Україну міжнародними судами через вилучення майна

«Газпром» лякає Україну міжнародними судами через вилучення майна

У компанії також наголосили, що «Газпром» не визнає правомірність накладення штрафу, а дії України вважає порушенням прав»

У ПАТ «Газпром» заявили, що не визнають правомірність накладеного Україною антимонопольного штрафу і пригрозили міжнародним судом через стягнення коштів з компанії. Про це компанія повідомила в Twitter.

«Згідно з повідомленням, що з’явилися в українських ЗМІ відомості про стягнення Києвом коштів з «Газпрому» свідчать про продовження спроб незаконного вилучення майна компанії під виглядом виконання рішення про накладення штрафу, прийнятому Антимонопольним комітетом України», - йдеться у повідомленні.

У компанії також наголосили, що «Газпром» не визнає правомірність накладення штрафу, а дії України вважає порушенням прав».

Також у повідомленні зазначено, що «Газпром» готує позов до міжнародного арбітражу.

Раніше міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що центральний орган виконавчої влади стягнув з російського газового монополіста «Газпром» 100 мільйонів гривень на користь державного бюджету.

28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту. Також «Газпром» повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу». За заборгованість будуть нараховуватися відсотки - 526 тис. доларів в день, починаючи з 1 березня.

Читайте також: 

Стокгольмнаш. Усі наслідки перемоги України у Міжнародному арбітражі

Стокгольмська трагедія Гройсмана

Третя газова війна. Чому зірвався бліцкриг Москви

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: