Генерал СБУ Ягун назвав народного депутата, який «розхитує економічну безпеку країни»

Генерал СБУ Ягун назвав народного депутата, який «розхитує економічну безпеку країни»
Нардеп Сергій Рибалка

Ягун заявив, що Рибалка здійснював інформаційні провокації проти «АТБ»

Останнім часом, в Україні з'явилося безліч людей, які використовують свій депутатський мандат або службове становище для цілеспрямованого підриву економічної безпеки нашої країни. Як правило, ці люди діють під кураторством Російської Федерації. Про це в ефірі «Першого ділового» заявив генерал-майор, заступник голови СБУ в 2014-2015 роках Віктор Ягун.

До таких людей, на його думку, можна віднести керівника комітета Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності, члена депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергія Рибалку.

«Використовуючи можливості інформаційних ресурсів, частково підконтрольних Російській Федерації, і своє становище депутата Верховної Ради, Сергій Рибалка здійснював інформаційні провокації проти однієї з найбільших торгових мереж України «АТБ». І я повністю поділяю думку про те, що саме Рибалка належить до тих людей, які розхитують економічну ситуацію всередині України. Хочу сказати, що деякі народні депутати звернулися до Рибалки і попросили його тимчасово призупинити свою діяльність як народного депутата України. Це дозволило б об'єктивно розслідувати ситуацію, а самому Рибалці - підтвердити або спростувати факти», - сказав Ягун.

Генерал СБУ поінформував, що на даному етапі підтверджені факти участі в інформаційній диверсії проти торгової мережі «АТБ» осіб, пов'язаних з Російською Федерацією.

«Зібраних фактів дуже багато. Що найбільше обурило активістів, які викрили народного депутата, так це те, що в таких брудних кампаніях брали участь не просто особи, які тісно пов'язані з Рибалкою, але і ті особи, які пов'язані з Російською Федерацією і інформаційними ресурсами, які підтримуються так званими «адептами» «русского міра» в Україні», - заявив Ягун.

Він зазначив також, що розслідування цього резонансного інциденту повинна проводити Служба безпеки України, оскільки запобігання загрозам економічній безпеці країни лежить в безпосередній компетенції СБУ.

«Економічна безпека держави, тим більше під час ситуації, в якій ми зараз знаходимося, це безумовно компетенція СБУ. Це - підрив основ економічної безпеки і здійснення фактичної диверсії. Хотілося б вірити, що буде проведене ретельне розслідування, і в його рамках розставлені всі крапки над «і». Тоді стане ясно, чи діяв Рибалка виключно з меркантильної точки зору, навіть не уявляючи, що за його спиною стоять представники РФ, або це - цілеспрямовані дії на шкоду економічним інтересам України», - резюмував Ягун.

18 січня 2017 року громадські активісти Олексій Станчевський, Костянтин Дикань і Дмитро Воронков розповіли про факти причетності Сергія Рибалки до організації і фінансування масштабної інформаційної провокації проти торгової мережі «АТБ». За словами активістів, у кінці 2016 року вони провели експеримент-розслідування з виявлення внутрішніх українських сил, які намагаються грати на руку зовнішньому агресору - Росії. В ході розслідування ними були виявлені факти і зібрані докази поширення неправдивої інформації проти торгової мережі «АТБ». Зібрані матеріали активісти передали в Генпрокуратуру і Службу безпеки України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: