Генпрокуратура повідомила про підозру двом бійцям «Айдару»

Генпрокуратура повідомила про підозру двом бійцям «Айдару»

Добровольці підозрюються в організації озброєної банди з метою нападу на окремих осіб

Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру двом добровольцям батальйону територіальної оборони «Айдар» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257, ч. 4 ст. 187 , ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 357 КК України. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.
«Досудовим розслідуванням встановлено, що вказані добровольці вступили до 24 батальйону територіальної оборони «Айдар», у зв’язку із чим отримали особисту вогнепальну зброю. Будучи військовослужбовцями військової частини (24 батальйон територіальної оборони «Айдар») вони зобов’язані під час проходження військової служби дотримуватись Конституції України, законів України, Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, затвердженого Законом України «Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України», Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, затвердженого Законом України «Про Дисциплінарний статут Збройних Сил України», інших нормативно-правових актів, а також належно виконувати визначені ними службові обов’язки. Однак в порушення зазначених вимог, у співучасті з військовослужбовцями 24 батальйону територіальної оборони «Айдар», вчинили ряд тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень», - йдеться у повідомленні.
Вказані особи підозрюються в організації озброєної банди з метою нападу на окремих осіб; у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбої), поєднаному з проникненням у житло, вчиненому організованою групою; у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненого повторно, організованою групою осіб, поєднаного з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я потерпілого; у незаконному викраденні більше ніж двох осіб, способом небезпечним для життя та здоров’я потерпілих, вчинене із застосуванням зброї, організованою групою; у незаконному заволодінні паспортами та іншим важливими особистими документами вчиненому організованою групою.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: